EDUCATIE 29 noiembrie 2018

Peste 3.000 de elevi covăsneni, în focurile examenelor

de Covasna Media | 1234 vizualizări

Simularea Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat a început miercuri, 28 noiembrie

Peste 2.000 de elevi de clasa a VIII-a și peste 1.300 de elevi din clasa a XII-a care susțin anul acesta examenul de Bacalaureat și Evaluarea Națională, au susținut joi, 28 noiembrie, simularea probei scrise la limba română. Acesta este primul examen dintre cele trei pe care elevii îl vor susține în acest semestru.

Testarea a început la ora 9, iar elevii claselor a VIII-a au avut la dispoziție 2 ore, interval în care aceștia au încercat să rezolve subiecte asemănătoare cu cele pe care le vor primi la Evaluarea Națională de la sfârșitul anului școlar.

Elevii claselor a XII-a au avut, față de cei de clasa a VIII-a, o oră în plus pentru a rezolva subiectele, asemănătoare cu cele de la examenul de Bacalaureat din vară.

A doua probă, matematica (matematica sau istoria în cazul bacalaureatului) va avea loc marți, 4 decembrie, iar ultima probă, cea la limba și literatura maghiară va fi susținută pe 13 decembrie.

Conform datelor Inspectoratului Școlar (IȘJ) Covasna la simulările județene sunt așteptați 2.012 elevi din clasa a VIII-a, dintre care 558 de elevi de la secția română și 1.454 elevi la secția maghiară, respectiv 1.031 de elevi din clasa a XII-a.

La simularea examenului de bacalaureat de anul trecut, procentul de promovabilitate a fost de 39,29%, iar în 2016 de 33,6%.

În cazul elevilor de clasele a VIII-a, anul trecut 47,17 % din totalul celor 1.660 de elevi prezenți la simularea evaluării naționale au luat note peste 5.

Reprezentanții IŞJ Covasna au menționat în repetate rânduri că scopul simulării examenului de bacalaureat și a evaluării naționale este cel de a familiariza elevii cu atmosfera de examen.

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.