EDUCATIE 28 martie 2022

Peste 1200 de elevi covăsneni înscriși pentru a susține simularea la Bac

de Covasna Media | 669 vizualizări

În anul școlar 2021-2022 elevii din clasele a XII-a și a XIII-a vor susține simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat începând cu data de 28 martie. Potrivit IȘJ Covasna, din județ sunt înscriși peste 1200 de elevi.

Conform unui comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Covasna (IȘJ), simularea examenelor se va desfășura după următorul calendar:

 „28 martie 2022: limba şi literatura română 

  29 martie 2022: proba obligatorie a profilului  

  30 martie 2022: proba la alegere a profilului şi specializării

  31 martie 2022: limba şi literatura maternă 

  14 aprilie 2022: comunicarea rezultatelor.“

„Probele scrise încep la ora 9:00. Accesul elevilor în sala de clasă este permis până la ora 8:30. Elevii au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele, din momentul în care acestea au fost distribuite candidaților.  Elevii care participă la simulare vor susține probele scrise în școala din care fac parte. Rezultatele elevilor nu sunt afișate și nu sunt făcute publice. Acestea vor fi comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/ tutorelui, notele obținute la simularea națională pot fi trecute în catalog“, transmite Biroul de presă al IȘJ Covasna.

Conform IȘJ, în județul Covasna sunt înscriși în acest an școlar 1205 elevi din clasa a XII-a și a XIII-a zi, seral, frecvență redusă, din care 1061 de elevi de la învățământ de zi, respectiv 144 la învățământ seral și frecvență redusă.

Sursa foto: Digi24/Shutterstock 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.