EDUCATIE 19 martie 2013

Părinții sunt așteptați la școală

de Covasna Media | 754 vizualizări

Anul acesta înscrierea copiilor în clasa pregătitoare va fi mai simplă decât anul trecut, susține inspectorul șef din cadrul Inspectoratului Școlar al județului Covasna (IȘJ), Keresztély Irma. Metodologia este deocamdată în dezbatere publică, urmând să fie definitivată în următoarea perioadă.

Informații pe internet

„Pe site-ul Inspectoratului am creat o secțiune separată pentru înscrierile în clasa pregătitoare, aici vom posta toate noutățile pentru a informa părinții. Aceștia pot afla la care școală sunt arondați conform domiciliului, dar pot vedea și planul de școlarizare, sau câte clase pregătitoare vor fi la fiecare școală în parte. De asemenea, școlile au avut termen până ieri să posteze aceste informații pe site-ul propriu, iar școlile care nu au un site al lor au fost ajutate de specialiștii Inspectoratului în crearea unei astfel de platforme. Aici trebuie puse și poze cu sălile de clasă în care urmează să învețe elevii” – a declarat Keresztély Irma. Aceasta a spus că de la 1 aprilie va funcționa și un număr verde, 0800816267, la care părinții se pot interesa, pot cere informații zilnic între orele 8 și 16.

Ziua Porților Deschise

La începutul lunii aprilie fiecare școală va trebui să organizeze o zi în care părinții pot vizita școala unde urmează să își înscrie copilul, pot intra în actuala clasă pregătitoare și vor putea sta de vorbă cu învățătoarele care predau acum la această clasă. „Sălile de clasă în care învață cei din clasa pregătitoare nu vor fi folosite de alți elevi, așadar în locul celor care anul acesta vor merge în clasa I, vor veni cei care sunt acum la grădiniță. Punem mare accent pe comunicarea cu părinții, de aceea vrem ca aceștia să intre la școală, să vadă unde vor învăța copiii și să stea de vorbă cu învățătoarele” – afirmă Keresztély. Aceasta a precizat că fiecare școală are libertatea de a alege ziua în care dorește să organizeze această întâlnire cu părinții. De asemenea, IȘJ Covasna a identificat învățătoarele care acum predau la clasa a IV-a, acestea vor urma cursuri pentru ca la anul să poată prelua clasa pregătitoare.

Părinții nu mai sunt reticenți

În opinia inspectorului șef, prima promoție a clasei pregătitoare a fost una pilot, așadar incertitudinea părinților a fost oarecum de înțeles. Keresztély susține că acum apele s-au liniștit, iar clasa pregătitoare este un succes. Potrivit planului de școlarizare, anul acesta în județul Covasna vor fi înființate 106 clase pregătitoare de sine stătătoare, și 74 de clase simultane, în care copiii de la clasa pregătitoare vor învăța cu cei de clasa I sau maximum clasa a II-a. Inspectorul șef a precizat că în județul Covasna toate clasele pregătitoare funcționează în clădirile școlilor și nu în grădinițe.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Anunţ public

Acum 22 ore, 44 minute

Anunţ public

Acum 22 ore, 45 minute

Anunţ public

Acum 22 ore, 46 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.