EDUCATIE 20 august 2020

Nou termen limită pentru Com’ON ‘20

de Covasna Media | 1332 vizualizări

Se modifică termenul limită pentru înscrierile în programul de participare a tinerilor Com’ON Sfântu Gheorghe, planurile inițiativelor pot fi încărcate pe pagina  www.comonsepsi.ro până pe 24 August, ora 12:00.

În cadrul proiectului, tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani pot propune programe și activități culturale, sociale, creative și de altă natură, pentru a căror implementare pot primi sprijin financiar de până la 2500 de lei.

Tu ești orașul, adaugă ceva în Plus!

Com’ON Sfântu Gheorghe dorește să creeze și să dezvolte o atitudine participativă în care nu stăm în idilă, cu toții adăugăm valoare orașului, modelând astfel viitorul Sfântu Gheorghe. 

Inițiativele pot fi propuse prin grupuri informale de cel puțin 3 membri. Participarea la programele depuse pentru sprijin trebuie să fie gratuită și deschisă.

Noile inițiative pot aparține uneia sau mai multor categorii: Spații în Plus, Subiecte în Plus, Comunitate în Plus, Mișcare în Plus și  Relații în Plus. Mai multe detalii pe site: www.comonsepsi.ro.

Noi categorii

Există două așa-numite categorii protejate în program, pentru a oferi tinerilor șanse aproximativ egale de a participa la procesul de participare.

Tineri cu oportunități reduse 

Categoria specială cu oportunități reduse se referă la proveniența și starea curentă a membrilor grupului de inițiativă, și nu la grupul țintă adresat de propunerea acestora. Pentru a fi considerat un grup de tineri cu oportunități reduse, toți membrii trebuie să aparțină acestei categorii speciale. Următoarele subcategorii pot fi considerate ca situații cu oportunități reduse: diferențe culturale majore,  dizabilități și probleme de sănătate, obstacole economice și/sau sociale, obstacole educaționale, obstacole geografice și de accesibilitate.

Categoria de vârstă 14-17 ani 

Pentru a încuraja accesul mai multor categorii de tineri, ediția ‘20 va dispune o categorie specială de vârstă, 14-17 ani (inclusiv). Pentru a fi considerat un grup de inițiativă inclus în această categorie, toți membrii grupului trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 14-17 de ani la momentul aplicării.

Pașii următori

Propunerile de inițiative considerate eligibile prin evaluare tehnică vor intra într-un proces de clasificare prin intermediul unui vot public a cetățenilor ce declară pe propria răspundere că sunt din, trăiesc, lucrează sau studiază în Sfântu Gheorghe. Mecanismul de vot se va derula online începând cu data 27 August ora 10:00 și va fi deschis până la data 15 Septembrie. Sistemul de vot va fi accesibil online pe platforma www.comonsepsi.ro.

Inițiativele urmează să fie implementate în perioada septembrie-noiembrie.

Com’On Sfântu Gheorghe se realizează cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Sfântu Gheorghe, fiind organizat de Asociația Culturală și de Tineret Prospero în parteneriat cu Grupul PONT.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.