EDUCATIE 2 septembrie 2022

Noi orizonturi pentru colectivul de profesori de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 1717 vizualizări

Finalul vacanței școlare reprezintă un nou început pentru cadrele didactice și elevii școlii gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului. Săptămâna 22-26.08.2022 a reprezentat debutul mobilităților internaționale în vederea participării la cursuri de formare. 

Un grup de 12 cadre didactice din școala noastră a participat la primul curs de formare internațional din istoria școlii, ICT in Education, organizat de ITC International. Acesta a avut loc în Praga, Cehia, și a durat 5 zile. Au fost zile intense, dar pline de succes în exersarea abilităților lingvistice, cursul desfășurându-se în limba engleză.

Finanțarea acestui curs a fost făcută prin programul Erasmus+. Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” a reușit să obțină în anul 2021 Acreditarea Erasmus+, sub umbrela căreia vor mai trimite și alte cadre didactice la formare profesională internațională. De asemenea, se vor organiza și mobilități de grup ale elevilor în perioada 2021-2027.

Primul obiectiv din cadrul proiectului de Acreditare, îmbunătățirea abilităților digitale în predarea la clasă, a fost atins prin participarea la cursul din Praga. Participanții au reprezentat diferite arii curriculare și au avut posibilitatea să înțeleagă cum noțiunile și abilitățile digitale studiate pot fi integrate în orice disciplină am preda.

Urmează sesiuni de diseminare în cadrul școlii, sub formă de workshop-uri, pentru ca toate cadrele didactice să beneficieze de noile cunoștințe și deprinderi. De asemenea, diseminarea va fi benefică și în afara școlii, pentru ca oportunitățile programelor Erasmus+ în domeniul educației școlare să fie cât mai cunoscute.

Georgiana Bularca,

Coordonator proiect

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.