EDUCATIE 7 august 2018

Ministerul Educaţiei propune majorarea burselor din învăţământul profesional

de Covasna Media | 676 vizualizări

Bursele elevilor din învăţământul profesional ar putea creşte de la 200, la 250 de lei, potrivit unui proiect supus dezbaterii publice de Ministerul Educaţiei, unul dintre scopurile majorării fiind scăderea abandonului şcolar al elevilor şi asigurarea accesului egal la educaţie.

„Prezentul proiect de act normativ propune majorarea cuantumului bursei profesionale pentru frecventarea învăţământului profesional, inclusiv dual, pentru nivelul 3 de calificare profesională, de la 200 lei la 250 lei lunar. (...) Acordarea „Bursei profesionale” confirmă preocuparea Ministerului Educaţiei Naţionale, a Guvernului României pentru asigurarea accesului egal la educaţie şi formare profesională, sporind şansele pentru integrare socială a absolvenţilor acestei forme de educaţie şi formare profesională”, se arată în proiectul de lege supus dezbaterii de către Ministerul Educaţiei.

De asemenea, potrivit sursei citate, majorarea bursei mai are scopul de a creşte atractivitatea pentru elevii din gimnaziu pentru a opta pentru învăţământul profesional şi sporirea interesului părinţilor pentru a-şi ghida copiii către învăţământul profesional.

Proiectul de act normativ este pus în dezbatere publică până pe 9 august.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.