EDUCATIE 27 martie 2013

Metodologia de înscriere în învăţământul primar, publicată în Monitorul Oficial

de Covasna Media | 890 vizualizări

Metodologia de înscriere în învăţământul primar pentru 2013-2014 - care prevede, printre altele, menţinerea clasei pregătitoare în ciclul primar şi organizarea acesteia atât în şcoli, cât şi în grădiniţe - a fost aprobată, marţi, de ministrul Educaţiei şi publicată în Monitorul Oficial.

„Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a aprobat, prin Ordin de Ministru, Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2013-2014", se precizează într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Ordinul aprobat de Pricopie a fost publicat ulterior în Monitorul Oficial. 

Conform metodologiei, clasa pregătitoare rămâne în învăţământul primar şi poate fi organizată atât în spațiile școlilor, cât și în incinta grădinițelor, înscrierile pentru anul şcolar 2013-2014 urmând să înceapă la 2 aprilie, după cum s-a precizat în calendarul propus de Ministerul Educaţiei.

În clasa pregătitoare se vor putea înscrie, pentru anul școlar 2013-2014, copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2013, inclusiv, dar şi, la solicitarea părinților, cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. 

Copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la 31 august 2013, inclusiv, pot fi înscriși, la cerere, în clasa I, chiar dacă nu au parcurs, anterior, clasa pregătitoare. De asemenea, la solicitarea părinților, în clasa I vor putea fi înscrişi copiii care împlinesc 7 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I. "Orice altă situație va fi rezolvată de către inspectoratele școlare, în interesul educațional al elevului și în conformitate cu cadrul legal", a precizat ministerul.

Conform metodologiei, părintele va putea opta pentru înscrierea la școala de circumscripție (în această situație, copilul este automat înscris) sau pentru o unitate de învățământ, alta decât școala de circumscripție (în această situație, copilul este înscris în limita locurilor libere și, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale și specifice de departajare).

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Anunţ public

Acum 3 ore, 27 minute

CONVOCATOR

Acum 9 ore, 48 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.