EDUCATIE 29 mai 2020

Mesajul Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru absolvenţi

de Covasna Media | 2522 vizualizări

Dragi absolvenți,

Stimați colegi și părinți,

În 2020 încheiem un an școlar care, în a doua parte a lui, s-a desfășurat în condiții speciale, condiții care nu ne permit să organizăm festivitatea „Ultimul clopoțel” în mod tradițional. În fiecare an ne-am adunat cu toții în curtea școlii și am sărbătorit absolvenții promoției din anul școlar respectiv,  bucurându-ne împreună cu ei pentru începutul unei noi etape din viața lor, plină de speranțe și așteptări.

Nu putem să fim împreună fizic, dar, din fericire, tehnologia actuală ne permite să fim împreună în mediul virtual, avem posibilitatea de a ne exprima gândurile, sentimentele și dorințele.

Dragi elevi,

Cred că acest moment este unul în care probabil vă adresați vouă înșivă cel puțin două întrebări: Care este secretul succesului? Ce trebuie să fac pentru a avea succesul dorit în viață?

Răspunsul nu este ușor de găsit, nici pentru cea mai experimentată persoană. Cred că singurul lucru cert este acela că pentru eșecurile din viața noastră, singurii vinovați suntem noi înșine. Și dacă vrem să le evităm, atunci trebuie să ne formăm un bagaj consistent care să conțină cunoaștere, abilități formate și atitudine pozitivă. Mai adăugăm și siguranță de sine, dar și dorința puternică de a realiza ceea ce v-ați propus. Acest bagaj reprezintă averea voastră spirituală.

Realizările personale și profesionale sunt întotdeauna rezultatul strădaniilor noastre, a perseverenței, a implicării totale și a unor decizii luate corect și la momentul oportun. Este important să deosebiți mereu valoarea de nonvaloare, să învățați să fiți disciplinați, organizați și să știți mereu care este următorul pas în dezvoltarea voastră. Pentru că întotdeauna învinge cel care duce un lucru până la capăt, nu cel care abandonează pe parcurs.

Dragi tineri,

Depinde în mare măsură de voi cum veți rezolva, de acum încolo, problemele și provocările vieții și cum veți aplica cele învățate în școală. Eu vă doresc să găsiți întotdeauna cele mai bune soluții, să fiți vigilenți, dar siguri pe voi, să mergeți mereu pe drumul drept și să identificați cele mai bune oportunități pe care vi le va oferi viața.

În numele Inspectoratului Școlar Județean Covasna și al meu personal, vă urez mult succes la examenul de bacalaureat care vă așteaptă! Dorim tuturor, fie că aleg să studieze mai departe, fie că aleg să lucreze, un drum presărat cu cât mai multe experiențe care să le îmbogățească drumul în viață! Sperăm că părăsiți băncile școlii cu amintiri frumoase și cu sufletul plin de recunoștință pentru tot ceea ce au făcut pentru voi părinții și profesorii voștri.

Mult succes în continuare!

Kiss Imre

Inspector școlar general

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.