EDUCATIE 25 ianuarie 2021

Lucrările de modernizare a clădirii Colegiului Székely Mikó sunt în curs de desfășurare

de Covasna Media | 1284 vizualizări

Lucrările interioare sunt deja în plină desfășurare în aripa clădirii Colegiului Székely Mikó cu vedere la Parcul Elisabeta, unde vor fi renovate sălile de clasă, coridoarele și toaletele. Modernizarea este finanțată în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, administrația locală primind 8 milioane de lei pentru lucrări, restul sumei fiind contribuţie de la bugetul local.

În prezent, muncitorii lucrează în aripa dinspre parc a clădirii, îndepărtând toate materialele vechi: tencuială și parchet, uși vechi, echipamentele vechi din sălile de clasă, holuri și toalete, dar se lucrează şi la pregătirea pereților pentru linii electrice noi. După finalizarea lucrărilor de demolare, pereții vor fi reparați și vopsiţi, fiind schimbate şi parchetul, faianţa şi gresia. Rețelele de apă, electricitate și încălzire vor fi, de asemenea, reînnoite.

Schelele au fost pregătite și pentru începerea lucrărilor externe, care vor demara în funcție de cum va permite vremea, urmând să fie înlocuite țiglele pe o parte a acoperișului, iar partea de sub structură va fi izolată.

După finalizarea lucrărilor de modernizare, sălile de clasă vor fi, de asemenea, bogate în echipamente noi, urmând să fie reabilitate şi alte părţi ale clădirii Colegiului.

(Sursa: Primăria Sfântu Gheorghe)

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.