EDUCATIE 16 decembrie 2020

Logo câștigat, sprijin acordat!

de Covasna Media | 4162 vizualizări

Promisiune onorată pentru elevii de la Sadoveanu din cadrul proiectului E+ „Get plugged to rural life!”

Săptămâna dinaintea Sfintelor Sărbători de Crăciun vine cu două vești bune, sau mai bine zis, cu o veste bună și un cadou grozav pentru elevii de la ciclul primar ai Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului, de la domnul primar Raul Urdă și consilierii săi.

Vestea bună este că, după două săptămâni de muncă asiduă, cercetări amănunțite legate de cultura și civilizația fiecărei țări participante în cadrul proiectului Erasmus+ „Get plugged to rural life!”și creație plastică cu multă răbdare și migală, elevii școlii noastre au câștigat concursul internațional de logo-uri. Astfel, vă anunțăm cu bucurie că școala întorsureană reprezintă cu mândrie imaginea acestui proiect internațional. Logo-ul câștigător aparține unei micuțe artiste din clasa a IV-a A Step by Step. Felicitări, Anastasia Baniță! Felicitări, copii harnici și talentați!

„Cadoul” vine și el sub forma unei promisiuni onorate, ca o încununare pentru succesul copiilor și prestigiul dobândit în urma performanțelor din cadrul parteneriatului strategic internațional. Domnul primar Raul Urdă, alături de consilierii săi, domnii Baniță Ovidiu, Urdă Ștefan și Strîmbeanu Călin, donează un televizor Smart (achiziționat din indemnizațiile acestora întocmai cum au afirmat încă din campania electorală) pentru Sala Erasmus de la ciclul primar cu scopul de a ușura comunicarea cu partenerii din exterior și de a stimula motivația și eforturile de învățare ale elevilor. Momentan, majoritatea activităților au loc în mediul online din cauza pandemiei de SARS-COV2, iar acest dispozitiv smart  reprezintă un ajutor considerabil pentru desfășurarea calitativă a tuturor activităților de proiect și nu numai.

Tot în mediul online va avea loc și următoarea activitate de proiect, videoconferința elevilor din 18 decembrie, în cadrul căreia fiecare instituție participantă va prezenta cu mândrie școala și localitatea din care face parte, prin intermediul limbii engleze și cu ajutorul informațiilor oferite de membrii reprezentativi ai comunităților locale. Elevii noștri reprezintă comunitatea întorsureană cu „drag de glie și patriotism” într-un context intercultural dinamic cu deschidere către multilingvism și inserție socială la nivel european. Așadar, susținerea comunității noastre și mai cu seamă a conducerii locale în cadrul acestui proiect de parteneriat strategic este esențial pentru traseul educațional al micuților europeni care vor schimba lumea într-un loc mai bun. Copiii sunt viitorul nostru și orice investiție în educația lor este un câștig pentru întreaga comunitate!

Profesor coordonator,

Daniela Hosu

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.