EDUCATIE 2 mai 2022

Liceul de Arte „Plugor Sándor’’ organizează miercuri noi probe de aptitudini pentru admitere în clasa zero

de Mirela Cara Dragu | 1750 vizualizări

Liceul de Arte ,,Plugor Sándor’’ organizează miercuri, 4 mai, probe de aptitudini în vederea înscrierii copiilor în clasa pregătitoare, la secția de muzică. În prezent, pentru anul școlar 2022-2023, mai sunt disponibile 7-8 locuri pentru clasa zero, cu predare în limba română, învățătoare Okos Claudia. Fiind vorba de o școală cu profil artistic, pentru admitere nu este relevantă circumscripția, ci aptitudinile și talentul viitorilor școlari. 

Părinții de copii talentați care vor să își dea copiii la Școala de Arte, specializarea muzică, sunt așteptați miercuri, 4 mai, împreună cu copiii, pentru susținerea probelor de aptitudini muzicale. Pentru aceste probe, celor mici li se cere să vină pregătiți cu două cântece la alegere, care să nu fie foarte scurte, astfel încât înclinațiile muzicale să poată fi sesizate ușor de către examinatori. În plus, copiii vor mai avea de susținut alte trei probe, precum proba de auz muzical , proba de ritm și o probă de memorie muzicală. 

Examinarea va începe de la ora 16:00. Pentru programări sau informații suplimentare, cei interesați pot suna la secretariatul unității de învățământ, zilnic între orele 8:00-16:00, la numerele de telefon 0267312997 și 0725523498.

La această secție, copiii vor începe să studieze, începând cu clasa I, două instrumente de bază, pianul și vioara. Cei care pe parcursul ciclului primar descoperă că nu sunt compatibili cu muzica, începând din clasa a V-a, își pot schimba profilul, după o probă de aptitudini pentru artele plastice, și vor putea începe de la zero studiile în acest nou domeniu. „Este foarte important să înțeleagă și părinții care vor să înscrie copiii la Școala de Arte că, dacă nu începe copilul destul de devreme, din clasele primare, studiul la un instrument muzical, după aceea nu mai are posibilitatea așa de mare să recupereze. Atunci se pun bazele. E important să știm că, în toată țara, învățământul artistic se începe din clasele primare. Dacă un copil vine la muzică abia din clasa a V-a, îi va fi foarte greu să-i ajungă din urmă pe ceilalți copii”, spune Sebestyén-Lázár Enikő, directoarea Liceului de Arte ,,Plugor Sándor”. 

Aceasta precizează totodată că liceul pe care îl conduce dispune de o cantină și oferă și after school, iar învățătoarea care va prelua clasa zero în noul an școlar este Okos Claudia. 

În cazul în care, în această etapă de examinare, nu se vor ocupa integral cele 15 locuri de la clasa zero cu predare în limba română, din care mai sunt disponibile 7-8 locuri, se va organiza ulterior o nouă etapă. „Această etapă va fi organizată pentru părinții care se decid mai greu, însă nu se știe sigur dacă se va organiza, pentru că depinde de câte locuri mai rămân disponibile. Eu cred că merită să înscrii copilul la Arte, pentru că arta, muzica, contribuie foarte mult la formarea personalității. Copiii cărora le place învățământul artistic sunt chiar deosebiți. Sunt mai calzi, mai deschiși, mai empatici”, spune directoarea de la ,,Plugor Sándor”.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.