EDUCATIE 24 martie 2021

Juniorii de la Mihail Sadoveanu se afirmă din nou!

de Covasna Media | 2038 vizualizări

Prima mobilitate virtuală (17- 19 martie 2021) din cadrul proiectului de parteneriat strategic E+„GET PLUGGED TO RURAL LIFE!” s-a încheiat cu succes și voie bună! Au fost 3 zile minunate în care elevii, alături de cadrele didactice participante, și-au reprezentat cu fală și drag de glie țările, tradițiile și istoria localităților natale. Felicitări, mici ambasadori! Felicitări, mini-cetățeni ai Europei! Suntem mândri că ne deschideți calea către multiculturalitate, toleranță și echitate! 

În cinstea elevilor curioși și dornici de socializare, Polonia (țara gazdă) a organizat o varietate de activități distractive și educative printre care amintim: atelier de creație și bricolaj cu tematică pascală, atelier de experimente științifice, tur virtual al școlii gazdă, al orașului Poznan și al fabricii Volkswagen din apropierea localității, etc. „Cireașa de pe tort” a fost o lecție interactivă despre meserii din trecut concepută pe aplicația Nearpod care a angrenat toți elevii participanți într-un concurs de cultură generală prin care aceștia și-au dovedit și îmbunătățit competențele digitale și lingvistice.

Totodată, pe durata celor 3 zile de activitate, elevii din fiecare școală parteneră au prezentat cu mult fast și entuziasm cele 2 expoziții realizate: expoziția de fotografie cu tematica „Comunitatea noastră de acum 70 de ani” și expoziția cu obiecte și material școlare vechi intitulată „Școala străbunicilor”. După fiecare prezentare au urmat o sumedenie de întrebări întrucât imaginile și filmările prezentate au stârnit interesul copiilor de a găsi asemănările și deosebirile dintre culturile țărilor participante. Rezultatul a fost unul uimitor: Suntem mai asemănători decât credeam! Am avut și avem interese și activități comune! Cu toții facem parte dintr-un „neam mare”, cel European. Împreună sub același soare!

Așadar, au fost 3 zile minunate în care am învățat, am râs, am creat și recreat momente, impresii, frânturi de istorie locală și națională  iar cel mai important este că am comunicat și am legat prietenii peste hotare. Chiar dacă această mobilitate a fost virtuală și nu fizică datorită contextului actual, împreună am reușit să depăşim bariera ecranului, să socializăm și să învățăm unii de la alții. Partea cea mai bună este că, în mod absolut, ne-am îmbunătățit competențele digitale și am demonstrat încă o dată că reușim să ne adaptăm la o societate în perpetuă schimbare. 

Mulțumim micuților întorsureni pentru activitate! Mulțumim colegilor, părinților și comunității locale per ansamblu pentru sprijin și implicare!

Suntem mândri să fim dascăli într-o școală europeană!

Profesor coordonator,

Daniela Hosu

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.