EDUCATIE 9 aprilie 2013

Job Shadow Day la Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 943 vizualizări

Medic, farmacist, polițist, consultant financiar și judecător – cele mai cerute meserii de către elevii din Întorsura Buzăului participanți la Job Shadow Day

Peste 40 de liceeni din Întorsura Buzăului au învățat pentru o zi despre profesii alături de 8 angajați în companii și instituții.

Cei peste 40 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” au participat la a 11-a ediție a programului internațional de orientare profesională Junior Achievement România, Job Shadow Day. Programul facilitează accesul elevilor la lumea reală a locurilor de muncă și susține implicarea companiilor și a instituțiilor publice, de la manageri la profesioniștii din cele mai diverse meserii, în educația pentru orientare profesională a tinerilor. La proiect au participat cu interes atât companii private, cât și instituții publice.

Cele mai cerute meserii de anul acesta au fost cele de medic, farmacist, polițist, consultant financiar și judecător.

„La Spitalul de Recuperare Cardiovasculară Dr. Benedek Géza Covasna – Secția Întorsura Buzăului am fost plăcut surprinsă să constat faptul că orașul nostru dispune de un spital modern, bine dotat, foarte curat și cu un personal amabil, gata să ofere ajutorul necesar celor aflați în impas. Domnul director dr. Vasile Iliuță și doamna asistentă Mihaela Bratu ne-au permis să îi urmărim „ca o umbră” prin spital în activitățile lor zilnice de la secțiile de Neurologie, Interne și Pediatrie. Cred că experiența Job Shadow Day a fost foarte importantă pentru orientarea mea profesională, ajutându-mă la formarea unei perspective realiste asupra profesiei de medic pe care doresc să o urmez”, spune un elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Mircea Eliade.

„Astăzi, am fost „umbra” domnului farmacist Mihai Paladoiu. Este o profesie frumoasă, respectată și are viitor. Un farmacist nu va fi niciodată șomer. Job Shadow Day este un program care îți atrage atenția asupra importanței educației în pregătirea unei profesii de succes”, declară o elevă în clasa a XI-a.

Totuși, în program au participat și elevi interesați de meserii mai puţin populare cum ar fi cea de hair stylist, psiholog, educatoare, asistent social etc.

„Zilele trecute – în cadrul programului Job Shadow Day – am fost împreună cu câteva colege în vizită la un Salon de înfrumusețare, unde, urmărind munca profesionistelor, am învățat noi trucuri de îngrijire personală și am luat parte la activitățile desfășurate acolo, nu doar ca un simplu client, ci din perspectiva unui învățăcel. Mi-a făcut plăcere să iau parte la această nouă experiență, deoarece vizează un domeniu care mă interesează, însă nu pentru a face o carieră din asta; m-am gândit la acest job doar ca la unul suplimentar pe care aș putea să-l desfășor în timpul liber”, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Mircea Eliade.

În acest an, la program au participat la nivel național peste 19.000 de elevi din 200 de localități.

Prof. Doina Pătrunjel

Consilier educativ Liceul Teoretic Mircea Eliade
Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.