EDUCATIE 18 octombrie 2021

În ciuda creșterii numărului cazurilor de COVID-19, școala față în față rămâne cea mai bună variantă

de Covasna Media | 1509 vizualizări

Dar cu anumite condiții, spun autoritățile covăsnene 

Unii dintre reprezentanții autorităților locale și județene sunt de părere că școlile trebuie să rămână în continuare deschise, chiar dacă numărul cazurilor de COVID-19 este în continuă creștere. 

Printre cei care susțin învățământul în format fizic este și primarul reședinței de județ, Antal Árpád, care spune că printre condițiile care ar putea asigura ca școlile să rămână deschise și să fie și sigure este vaccinarea părinților. 

În mod normal, dacă pericolul pentru acel copil nu există și anturajul lui este vaccinat, atunci normal ar fi ca el să meargă la școală. Am văzut și ce a însemnat să pierdem un an în online pentru copii. Aici, problema este că atâta timp cât familia nu este vaccinată, acolo este un pericol real ca acel copil să ducă acasă virusul și să infecteze părinții, bunicii și așa mai departe. Până la urmă, soluția ar fi să se vaccineze oamenii și atunci cu cât vor fi mai mulți vaccinați, cu atât copiii vor putea merge mai liniștiți la școală. Și aici, asta e soluția”, a spus primarul Antal Árpád, într-o conferință de presă, când a fost întrebat despre acest subiect. 

De părere că școlile trebuie să rămână deschise chiar dacă numărul cazurilor este în continuă creștere în județul Covasna este și managerul Spitalului Județean de Urgență. András-Nagy Róbert spune însă că trebuie să fie respectate anumite reguli: părinții ar trebui să fie foarte atenți în cazul în care copiii lor au simptome de răceală și să nu le minimizeze, dar și să accepte testarea, pentru că astfel se poate limita răspândirea virusului. 

Varianta online de predare merge în anumite situații. Scopul, până la urmă, ar trebui să fie ca școlile să rămână deschise, dar în condiții de siguranță. (...) Vă zic un caz concret: știu tatăl unei fetițe, care nu și-a lăsat copilul la școală pentru că a tușit mai ciudat. (...) Era o tuse care dădea semne de întrebare. S-a dus la medic, a primit o rețetă, s-a pus un diagnostic, mâine, poimâine, dacă fetița se simte bine, poate să se ducă la școală. Așa ar trebui, cred, să procedeze mai toți. Pentru că așa păstrăm, încă o dată repet – în condiții de siguranță școala. În al doilea rând, importantă este testarea. (...) Este o variantă. Desigur, dacă părintele nu vrea, atunci rămâne acasă, la varianta online. Dar, ca să se ducă la școală copiii, părerea mea este că o testare a grupului, a clasei unde s-a descoperit un caz este o soluție și în continuare. Categoric, este un risc. Dar pe de altă parte, punând în balanță riscul de transmitere în școală, respectiv rezultatul care poate să fie în urma unei predări online, am văzut anul trecut, e mai bine ca școlile să rămână deschise, dar în condiții de siguranță. Deci avut grijă, în caz de apariție de simptome de răceală, să nu trimit copilul la școală. Știu că este greu de rezolvat mai ales pentru cei care lucrează și nu au bunici sau cu cine să lase copilul. Categoric, regulile de testare trebuie și în această privință extinse sau revizuite”, a spus recent și managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna, András-Nagy Róbert. 

Raportarea de duminică a arătat că la Sfântu Gheorghe incidența era aproape de 6/1000 – mai exact, 5,84, cu 373 de cazuri active. La nivel județean aceasta era de 3,52/1000. 

Totodată, sunt 71 de clase la nivelul județului care la data de 15 octombrie aveau activitatea față în față suspendată din cauza cazurilor de COVID depistate, informează Inspectoratul Școlar Județean Covasna.  

Sursa foto: unsplash.com. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.