EDUCATIE 13 septembrie 2019

„Hai cu noi la școală pe jos!” în Săptămâna Europeană a Mobilităţii

de Covasna Media | 1272 vizualizări

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe invită toţi elevii şi profesorii din oraş să aleagă moduri de transport durabile – mersul pe jos sau pe bicicletă.

Săptămâna Europeană a Mobilității are loc în fiecare an în perioada 16-22 septembrie şi oferă orașelor și municipiilor posibilitatea de a încerca alternative de transport durabile. Alegând moduri de transport durabile – de ex. mersul pe jos sau pe bicicletă –, locuitorii contribuie astfel la reducerea emisiilor de carbon, îmbunătățirea calității aerului și îmbunătățirea zonelor urbane unde locuim şi lucrăm. Până în prezent, Săptămâna Europeană a Mobilității din anul 2017 s-a dovedit a fi cea mai de succes ediţie, participând peste 2.500 de orașe din toată Europa.

În acest sens, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe lansează în zilele de 17-18 septembrie campania „Hai cu noi la școală pe jos!”, al cărei principal scop este de a sensibiliza elevii și locuitorii oraşului că există mai multe alternative la transportul auto care pot fi aplicate cu ușurință: călătoria cu autobuzul, bicicleta, rolele, sau mersul pe jos la școală sau serviciu.

Astfel, elevii şi profesorii de la şcolile din oraş sunt invitaţi să se alăture programului Săptămânii Europene a Mobilității și să ia parte la activitățile planificate. 

De asemenea, vă amintim că în perioada 20-22 septembrie vor avea loc Zilele Sportive Sfântu Gheorghe, unde organizatorii îi aşteaptă pe toţi locuitorii, indiferent de vârstă, cu zeci de programe şi sporturi. Să facem mişcare pentru o viaţă sănătoasă!

Program evenimente în Săptămâna Europeană a Mobilităţii:

Marţi, 17 Septembrie 2019

– Prezentarea programului Săptămânii Europene a Mobilității cu elevii și o activitate comună de gimnastică de dimineață pentru o viață activă.

Descrierea programului:

În timpul zilei, fiecare școală participantă alege intervalul pentru a organiza un program comun de 10-15 minute în curtea școlii. Catedra de Educație Fizică şi Sport poate organiza exercițiul în funcție de programul propriu (cu muzică, în perechi etc.). Scopul este de a participa cât mai mulți elevi în cele 10-15 minute, astfel încât toată lumea să poată începe ziua activ.

Miercuri, 18 septembrie 2019

– La ce școală vin cei mai mulţi elevi fără mașină? Căutăm cea mai mobilă școală din Sfântu Gheorghe!

Descrierea programului:

Scopul acestei zile este de a aduce cât mai mulți elevi și profesori la școală folosind moduri alternative de transport. Puteți ajunge la școală mergând pe jos, cu bicicleta, cu scuterul, cu skateboard-ul sau cu transportul în comun, dar este important ca un număr cât mai mare de elevi să ajungă la școală dimineața fără mașină.

Sondajul se desfășoară dimineața, la poarta și ușa școlii, de către persoane din partea organizatorilor.

Primăria va recompensa școala unde majoritatea elevilor vin fără mașină cu titlul „Cea mai mobilă școală din Sfântu Gheorghe”.

Foto arhivă

(Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe • Biroul Imagine)

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.