EDUCATIE 21 februarie 2020

Festivitate de comemorare a 400 de ani de la înființarea școlii din Brateș

de Covasna Media | 2985 vizualizări

Polițiștii covăsneni împreună cu reprezentanți ai școlii gimnaziale "Bibó József" din Brateș și reprezentanți ai autorităților publice locale au organizat ieri 19 februarie a.c. o activitate în vederea comemorării a 400 de ani de la înființarea școlii, una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din județul Covasna.

La activitate a participat doamna Ecaterina Szabó gimnastă de talie mondială, multiplă campioană olimpică, mondială și europeană, una dintre cele mai marcante figuri ale sportului românesc, nativă a județului Covasna.

Cariera doamnei Kati Szabó a fost o inspirație pentru copiii și profesorii scolii din Brateș care erau entuziasmați și vizibil emoționați de prezența campioanei în instituția de învățământ.

La activitate au fost prezenți polițiști din cadrul Postului de Poliție Brateș, Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și a Compartimentului Relații Publice.

Prezența polițiștilor covăsneni la eveniment reliefează prioritatea Inspectoratului de Poliție Județean Covasna de a se apropia cât mai mult de comunitatea pe care o servește prin derularea unor programe cu specific preventiv în cadrul unităților de învățământ și promovarea meseriei de polițist. 

La activitate au participat peste 100 de elevi și 20 de cadre didactice.

Polițiștii covăsneni vor continua să organizeze activități cu caracter preventiv în cadrul unităților de învățământ axate în mod special pe linia siguranței rutiere, siguranței pe internet și combaterea delincvenței juvenile.

Încheiem folosind cuvintele doamnei Szabó care sunt motivaționale nu doar pentru cei mici: ,,Ca să poți vedea înainte trebuie să ți capul sus!”

(Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.