EDUCATIE 5 iulie 2021

Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a / sesiunea 2021 – rezultate înregistrate după soluționarea contestațiilor

de Covasna Media | 741 vizualizări

Ministerul Educației a publicat duminică, 4 iulie, pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale (22 - 25 iunie 2021). 

 În județul Covasna, în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 73.78% (1086 de candidați), identică cu cea de la rezultatele dinainte de contestații.

Au fost depuse 124 de contestații la cele 3 discipline de examen astfel: 57 la limba și literatura română, 15 la limba și literatura maghiară maternă, respectiv 52 la matematică. Dintre acestea, la 113 lucrări s-a modificat nota, după cum urmează:

  • Mărirea notei – 82 de lucrări: 

- limba și literatura română – 41 de lucrări contestate

- limba și literatura maghiară maternă – 13 lucrări contestate

- matematică – 28 de lucrări contestate

  • Micșorarea notei – 31 de lucrări: 

- limba și literatura română – 13 lucrări contestate

- limba și literatura maghiară maternă – 2 lucrări contestate

- matematică – 16 lucrări contestate

La proba de Limba și literatura română, 850 de candidați (57.35%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 1 candidat a obținut nota 10.

La Matematică, 928 de candidați (62.96%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 1 candidat a obținut nota 10.

La Limba și literatura maternă, 1096 de candidați (96.06%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), 21 de candidați obținând nota 10.

Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, care începe luni, 5 iulie. În acest scop, în județul Covasna, s-a înscris 1 candidat. 

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16 - 22 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat ( 24 iulie).

Un raport detaliat privind rezultatele finale consemnate în acest an la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a este disponibil pe site-ul edu.ro.

Biroul de presă al IŞJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.