EDUCATIE 17 octombrie 2022

Erasmus Days 2022 la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”

de Covasna Media | 833 vizualizări

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” a sărbătorit anul acesta cu mare fast și bucurie zilele Erasmus Days, printr-o sumedenie de activități interesante care au deschis „apetitul” elevilor și profesorilor pentru experiența schimburilor interculturale și dobândirea unor aptitudini și atitudini cu deschidere către eficiență în contemporaneitate prin ralierea la valori europene comune.

Startul activităților s-a dat joi, prin realizarea unui tur al galeriei printre produsele realizate în cadrul proiectului Erasmus+ „START – Storytelling is an Art”. Au urmat dezbateri privind importanța acestor proiecte internaționale pentru elevii noștri, după care aceștia au realizat o hartă a Europei pe care au evidențiat legăturile stabilite de școala noastră cu școli din diferite țări europene: Spania, Italia, Malta, Grecia, Lituania, Turcia, Polonia, Cehia și Bulgaria.     

Sărbătoarea Erasmus Days a continuat și în ziua următoare cu mult entuziasm. Trei „Erasmus kids” curajoși, care au participat la mobilitățile din cadrul proiectului E+ „Get Plugged to Rural Life” din Grecia și Polonia, au împărtășit colegilor mai mici impresiile lor legate de aceste schimburi de experiență. De asemenea, cei mici au vizionat materiale și prezentări făcute de colegii lor în cadrul proiectului aflat în derulare și au pus mii de întrebări legate de particularitățile și diferențele culturale dintre țările partenere. Subiectul preferat al copiilor a fost, bineînțeles, legat de jocurile tradiționale pe care le-au încercat cu plăcere în pauză. „Cireașa de pe tort” a fost expoziția de fotografie din sala Erasmus, cu momente memorabile și produse inedite, precum și cea de pe coridor, cu momente din mobilitățile proiectelor Erasmus de la școala noastră.

Concluzia?

„WOW!!!!!Vrem și noi să fim Erasmus kids!!!”

VIVAT ERASMUS+!

Prof. Daniela Hosu

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.