EDUCATIE 26 ianuarie 2012

Elevii arondaţi şcolii din Brateş vor relua vineri cursurile

de Agerpres | 501 vizualizări

Elevii de gimnaziu arondaţi centrului şcolar din comuna Brateş, care nu au reuşit să ajungă joi la şcoală din cauza zăpezii şi a viscolului, vor relua vineri cursurile.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Keresztely Irma, a declarat că în cursul zilei de joi s-au ţinut ore doar la grădiniţă şi la ciclul primar, nu şi la gimnaziu, deoarece elevii care locuiesc în satele învecinate nu au reuşit să ajungă

la şcoală.

„Din cauza zăpezii şi a viscolului, microbuzul care se afla în Telechia şi trebuia să îi transporte la şcoală nu a putut pleca la drum (...) Activitatea a fost suspendată doar la ciclul gimnazial, dar drumul a fost curăţat, iar de mâine se vor putea relua cursurile“, a declarat Keresztely Irma.

În judeţul Covasna, toate drumurile publice sunt deschise circulaţiei, dar traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, carosabilul fiind acoperit cu mâzgă ori zăpadă bătătorită şi gheaţă. Se circulă cu dificultate pe DN 13 E, în apropierea localităţii Reci, din cauza zăpezii viscolite, dar utilajele de deszăpezire patrulează în zonă pentru a evita blocarea drumului.

În cursul dimineţii de joi, din cauza zăpezii, un autobuz în care se aflau şi câţiva copii s-a blocat pe drumul comunal

ce face legătura între localităţile Turia şi Alungeni.

Potrivit prefectului, Gyorgy Ervin călătorii au fost recuperaţi în foarte scurt timp şi transportaţi în siguranţă la sediul Primăriei.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.