EDUCATIE 6 mai 2022

Echipa de la Sadoveanu participă la a treia mobilitate fizică din cadrul proiectului E+KA229 „Get Plugged to Rural Life” în Siauliai, Lituania

de Covasna Media | 1150 vizualizări

Cu zâmbetul pe buze și dornici să cunoască cât mai multe despre acest colț de lume, membrii echipei de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului au participat la a treia mobilitate fizică din cadrul proiectului de parteneriat strategic „Get Plugged to Rural Life” în Siauliai, Lituania, în perioada 26-30 aprilie 2022.

Astfel, 4 elevi curioși și silitori, alături de doamna director Adela Stroie, doamna director adjunct prof. înv. primar Liliana Hermenean și prof. coordonator Daniela Hosu, au pornit în „marea aventură lituaniană” și au participat cu interes la activitățile organizate de Centro Pradine Mokikla din Siauliai, alături de partenerii lor din Spania, Polonia și Grecia.

Școala gazdă a organizat o varietate de activități și vizite culturale interesante printre care amintim: atelier de orientare turistică, dansuri și jocuri tradiționale lituaniene, realizarea colțului Erasmus cu tehnica graffiti, jocuri digitale în echipe mixte, job shadowing, concurs de bowling, vizite culturale la fabrica de ciocolată Ruta, „Camera monedelor”, Delfinariul din parcul național Kursiu Nerija, stațiunile din Klaipeda și Nida, călărie și demonstrație de hipoterapie în parcul regional Kurtuvenai, etc. Totodată, corpul profesoral al școlii gazdă, alături de asociația părinților, ne-au oferit o veritabilă experiență culinară și ne-au încântat simțurile cu bucate tradiționale lituaniene învăluite în povești și legende vikinge fascinante și fapte istorice reale, contribuind astfel la înțelegerea diferențelor culturale și îmbrățișarea unei viziuni europene unitare.

Elevii participanți au reprezentat cu mândrie școala românească și și-au încântat prietenii de peste hotare cu nenumărate povești, informații și fotografii, contribuind activ la acest schimb intercultural autentic și stârnind interesul pentru următoarele activități de proiect, precum și pentru mobilitățile ce vor urma.

Concluzia este aceeași ca de fiecare dată, devenind un motto al experiențelor și sentimentelor trăite în cadrul acestui „proiect de suflet”: Suntem mândri că facem parte din familia Erasmus+! Aventura lituaniană ne-a învățat să acceptăm și să îmbrățișăm unitatea în diversitate și ne-a deschis orizontul cunoașterii spre o cultură europeană, una avangardistă, dar totuși bine ancorată în rădăcinile istoriei. 

Prof. coordonator Daniela Hosu

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.