Desene viu colorate în curtea unor licee din Sfântu Gheorghe
Ideea poate fi implementată și în alte locuri, spun inițiatorii
Câteva desene și jocuri desenate pe asfalt au adăugat o pată de culoare în peisajul tomnatic din curțile clădirilor cu clasele primare a liceelor Mikes și Mikó din Sfântu Gheorghe. Inițiativa face parte din programul tematic „Anul Elevilor”, anunțat la începutul anului de municipalitate și poate fi implementată și în alte instituții de învățământ, spun inițiatorii.
Un balaur vesel, niște urme de pași și de mânuțe pictate în culori vii au apărut săptămâna aceasta, spre bucuria celor mici, în curțile clădirilor cu clasele I-IV ale liceelor Mikes și Mikó.
„Proiectul este făcut în cadrul Anului Elevilor. Ieri am pictat aceste desene împreună cu consiliul elevilor de la «Mikes Kelemen» și pe viitor, dacă ne caută și alte școli să facem proiectul, noi suntem deschiși pentru asta. Copiilor le place foarte mult ideea. Astăzi colegul nostru a mai fost la școală să finalizeze niște picturi și s-a văzut că celor mici le-a plăcut foarte, foarte mult. Se jucau acolo și toată atmosfera din curtea școlii a fost foarte tare. Ideea cu balaurul îi aparține lui Vetró Barnabas, colegul nostru, dar putem să zicem că l-am ales pentru că e simbolul orașului”, ne-a spus unul dintre coordonatorii proiectului, Kolumbán Zenge.
Pe lângă această inițiativă, din programul tematic „Anul Elevilor”, anunțat la începutul acestui an de primărie, fac parte o serie de activități menite să pună orașul în mișcare prin intermediul celor tineri, dar și să le (re)descopere talentele și abilitățile. Printre acestea se numără procesul participativ de tineret Com’On Sfântu Gheorghe, seria de evenimente „O vară ritmată la Sfântu Gheorghe!”, dar și tabăra RocketCamp.
În ceea ce privește evenimentele care vor urma în cadrul programului, care se va prelungi și anul viitor, Kolumbán Zenge spune că se vor materializa și câteva proiecte care s-au născut în urma unui concurs din cadrul Zilelor Elevilor Covăsneni. Totodată, începând de luna viitoare, urmează o serie de competiții sportive între școlile din oraș, intitulate „Clasa Campionilor”.
Sub genericul „Anul elevilor” s-a desfășurat și festivalul de artă contemporană „pulzArt” - 7, care a avut loc între 19 și 22 septembrie, la Sfântu Gheorghe.
Șotronul care-ți ridică moralul, pe străzile din municipiu
Curțile celor două licee nu sunt singurele locuri din oraș unde pot fi observate petele de culoare. Săptămâna trecută, în cadrul proiectului Com’On Sfântu Gheorghe, comunitatea Waldorf a pictat pe asfaltul de lângă stațiile de autobuz din reședința de județ niște şotroane multicolore care conțin mesaje motivaționale. Fiecare dintre pătratele care alcătuiesc desenul conține câte un cuvânt – „sunt binecuvântat, înțelegător, iubit, iertător, pașnic, recunoscător, interesat”. Inițiativa a stârnit curiozitatea covăsnenilor de toate vârstele și are ca scop contribuirea la dezvoltarea emoțională a comunității locale.
Sursă foto: Facebook/Diákok Éve • Anul Elevilor.