EDUCATIE 30 octombrie 2019

Desene şi jocuri pe asfalt în curtea mică a Liceelor Mikes / Mikó

de Covasna Media | 3571 vizualizări

În Anul Elevilor, curtea clădirii cu clasele primare ale Liceelor Mikes / Mikó a fost îmbogățită cu desene şi jocuri vopsite pe asfalt, coordonate de artistul vizual Vetró Barnabás și cu membri din Consiliul Elevilor de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”.

Bokor Dávid, Borbély Etele, Daragics Ágnes, Gergely Dorottya, Krizbai Attila, Iordache Eszter, Sánta Máté și Tavaszi Tamara împreună cu artistul Vetró Barnabás au pictat şotroane colorate și jucării interactive pentru elevii din clasele primare.

Inițiativa este una specială şi pentru că elevii mai mari au dat un exemplu, făcându-i fericiți pe colegii de la clasele mai mici. În pauze sau după terminarea orelor, copiii s-au bucurat de jocuri şi au stat la coadă pentru fiecare dintre ele, încercând elementele de dezvoltare desenate pe asfalt.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a declarat 2019 și 2020 drept Anii Elevilor, generic sub care începând cu luna mai a acestui an au existat mai multe programe destinate tinerilor.

Pentru prima dată am organizat în acest an RocketCamp, o tabără de vară pentru voluntari la Câmpul Benedek, precedată de seria de concerte „O vară ritmată” din Piața Centrală.

Programul Festivalului de Artă Contemporană pulzArt7 a fost îmbogățit de atelierul de design Re+Concept, o pictură gigantică pe peretele Liceului de Artă „Plugor Sándor” realizată de artiştii TransOne și mr.zero, dar şi un eveniment de poezie pe muzică realizat de un grup de elevi de la „Mikes Kelemen”, plus participarea elevilor la Săptămâna Europeană a Mobilității.

Anul Elevilor va continua şi în 2020, așa că urmăriți evenimentele, deoarece există multe activități interesante la care tinerii locali se pot aștepta. În același timp, îi încurajăm pe toți să anunţe Primăriei Sfântu Gheorghe eventualele idei și inițiative, pentru a ajuta la implementarea acestora.

Foto: Kristó-Gothard Hunor

(Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe • Biroul Imagine)

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.