EDUCATIE 8 decembrie 2010

Dăruire, implicare, participare…

de Covasna Media | 632 vizualizări
Luna Sfântului Andrei, luna noiembrie, a fost o lună generoasă cu noi toţi din punct de vedere meteorologic, şi nu numai. Timpul frumos, dăruirea dascălilor şi participarea copiilor de la Şcoala Specială Olteni au făcut ca filele calendarului lunii noiembrie să fie neîncăpătoare pentru activităţile propuse şi organizate cu copiii din şcoala noastră. Aş începe cu “Săptămâna legumelor donate“, în cadrul căreia voluntarii

Luna Sfântului Andrei, luna noiembrie, a fost o lună generoasă cu noi toţi din punct de vedere meteorologic, şi nu numai. Timpul frumos, dăruirea dascălilor şi participarea copiilor de la Şcoala Specială Olteni au făcut ca filele calendarului lunii noiembrie să fie neîncăpătoare pentru activităţile propuse şi organizate cu copiii din şcoala noastră.

Aş începe cu “Săptămâna legumelor donate“, în cadrul căreia voluntarii Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” din Sf. Gheorghe, împreună cu beneficiarii, elevii din Şcoala Specială Olteni şi Centrul de plasament nr. 6, au organizat o frumoasă activitate de socializare, de învăţare şi bună dispoziţie.

Copiii au participat cu multă însufleţire şi curiozitate la toate jocurile şi momentele activităţilor propuse. Ei au învăţat şi cu această ocazie câtă importanţă trebuie să acordăm roadelor toamnei şi cum pot fi valorificate mai bine fructele şi legumele din gospodăria proprie.

A urmat “Săptămâna Educaţiei Globale“ - PACEA. O săptămână foarte “activă”, bogată în activităţi educative care au avut un impact deosebit asupra copiilor noştri, conştientizându-

i pe toţi participanţii la activităţi de importanţa şi rolul deosebit al păcii în viaţa şi în sufletele noastre.

Cei mai mici copii s-au bucurat de o excursie foarte frumoasă, prilej cu care au putut vizita oraşul Sf. Gheorghe, au cunoscut pagini de istorie locală din cadrul Muzeului Naţional Secuiesc, au vizitat Biblioteca Judeţeană “Bod Peter” şi s-au jucat un pic în parcul copiilor.

Concursul de povestit poveşti populare organizat în Ungaria a fost un bun prilej de satisfacţii şi împliniri de care a avut parte un grup de copii de la şcoala noastră. Îndrumaţi de profesori devotaţi, ei au reprezentat cu cinste şcoala noastră şi s-au întors cu rezultate frumoase. O întâlnire de suflet a fost planificată la sfârşitul lunii noiembrie, dar pentru ca totul să iasă “ca la carte”, am trecut cu desfăşurarea ei în a doua zi din luna decembrie, inaugurând astfel şirul de evenimente şi de activităţi organizate în aşteptarea sărbătorilor de iarnă. Un grup de copii inimoşi de la Grupul Şcolar Economic Administrativ “Berde Aron” din Sf. Gheorghe ne-au vizitat şi au făcut surprize plăcute copiilor noştri.

Mulţumim pe această cale tuturor celor care s-au implicat în această acţiune de voluntariat şi tuturor sponsorilor şi organizatorilor.

Încet, încet, timpul a dat foile calendarului înainte şi am intrat în luna decembrie, luna lui Moş Nicolae şi Moş Crăciun. Copiii de la Şcoala Specială Olteni promit că o să fie foarte cuminţi, harnici şi ascultători pentru ca solii de suflet ai celor doi moşi să poposească şi în sufletele lor şi să le facă sărbătorile care bat la uşă cât mai frumoase şi mai luminate.

„La Mulţi Ani!“

prof. Petho Herta

Şcoala Specială Olteni

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.