EDUCATIE 16 mai 2012

Cutezanţă, ambiţie, perseverenţă…

de Covasna Media | 447 vizualizări

...caracteristici elocvente aduse elevilor de la Şcoală Specială din Olteni, care în ultima perioadă au demonstrat din răsputeri că aceste trei însuşiri deosebite îi caracterizează din plin.

„Let’s do it, Romania!”, acţiune aflată la a III-a ediţie, a oferit şi anul acesta un prilej deosebit elevilor şcolii noastre şi Centrului de plasament nr.6 să-şi măsoare forţele cu gunoaiele  împrăştiate în jurul izvoarelor de apă minerală, în împrejurimile mofetei recent construite, precum şi pe malul stâng al Oltului, din zona Castelului Miko, unde se află şcoală unde învaţă şi locuiesc aceşti copii minunaţi.

Hărnicia copiilor a fost „măsurată” în cei 15 saci de gunoi adunaţi şi depozitaţi în locurile speciale anunţate.

Cei 80 de copii însoţiţi de 24 de cadre didactice şi de specialitate, aparţinând celor două instituţii, au trăit sentimentul muncii împlinite, admirând zonele curăţate, adunând plante medicinale apărute (izma), pregătind un foc numai bun de prăjit o bucată de slănină pe frigărui pregătite tot de ei. Bravo lor, tuturor!

Împreună pentru viitor

O altă activitate de amploare la care au participat beneficiarii de la Şcoală Specială şi Centrul de plasament nr. 6 Olteni precum şi voluntarii de la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe a fost concursul de dans, faza regională, desfăşurat la Tg. Mureş, în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară.

Activităţile organizate în cadrul parteneriatului „Nu-ţi neglija aproapele” au un impact deosebit asupra beneficiarilor cât şi asupra voluntarilor participanţi la activităţile organizate, cel mai semnificativ fiind concursul de dans.

Anul acesta, echipa de dansatori “Big Brother” a obţinut locul II la faza judeţeană şi locul III la faza regională, secţiunea dans modern, reprezentând şcolile mai sus amintite, precum şi judeţul Covasna, care a mai fost reprezentat de Şcoală Specială Sfântu Gheorghe în parteneriat cu Şcoala Gen. „Varadi József” şi Grupul şcolar „Kos Karoly” Sfântu Gheorghe.

Echipa „Napsugar” a obţinut locul I la secţiunea dans tradiţional, iar echipa „Pillango” locul II la secţiunea dans modern.

Felicităm echipele participante şi le dorim noi succese la faza naţională de la Craiova şi la ediţiile ce vor urma.

Trupa de dans „Big Brother” doreşte să păstreze tradiţia participărilor la concursul de dans din cadrul S.N.A.C. şi vrea să calce pe urmele colegilor din anii trecuţi ajungând prin muncă şi perseverenţă să ocupe locuri fruntaşe la concursurile viitoare.

Dorim putere de muncă şi rezultate pe măsură acestor elevi inimoşi şi cadrelor didactice Orza Csilla, Czinczok Orsolya, Bajko Levente, Suncă Elena şi Petho Herta care au pregătit micii dansatori în dobândirea frumoaselor rezultate obţinute.

Prof. coord. Petho Herta

Şcoala Specială Olteni

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.