EDUCATIE 3 februarie 2012

Cursuri suspendate la Întorsura Buzaului, din cauza frigului

de Agerpres | 507 vizualizări

Autorităţile locale din oraşul Întorsura Buzăului au decis să suspende temporar cursurile la Şcoala generală „Mihail Sadoveanu” din localitate, pentru a-i proteja pe elevi de frig.

Primarul Leca Băncilă a declarat că decizia a fost luată în cursul zilei de miercuri, când la Întorsura Buzăului s-au înregistrat minus 32,5 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din acest an. Acesta a menţionat că nu se vor ţine cursuri la clasele primare şi gimnaziale timp de două zile, respectiv joi şi vineri, urmând să fie reluate luni, dacă vremea se va îndrepta. Leca Băncilă a subliniat că nu sunt probleme cu furnizarea căldurii în şcoli, însă a considerat că este mai bine pentru copii să rămână acasă pentru a nu fi expuşi temperaturilor extrem de scăzute. Practic, diferenţa de temperatură dintre exterior şi interior este de aproape 40 de grade Celsius.

Joi dimineaţă staţia meteo din Întorsura Buzăului a înregistrat minus 16,2 grade Celsius, dar în cele cinci zile anterioare mercurul termometrelor a coborât sub minus 26 de grade la orele dimineţii. Minima absolută din acest an a fost înregistrată miercuri la Întorsura Buzăului - minus 32,5 grade Celsius în aer şi minus 34 grade la sol.

Potrivit Prefecturii Covasna, în judeţ nu s-au înregistrat probleme deosebite din cauza frigului, nu au fost semnalate defecţiuni pe reţeaua de alimentare cu apă potabilă, gaz sau curent electric. Persoanele fără locuinţe găsite pe stradă au fost duse la spital sau la adăposturile de noapte, unde sunt găzduite şi în timpul zilei.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.