EDUCATIE 12 aprilie 2022

Crăciun 365 – Proiect de Service Learning la LTNB

de Covasna Media | 1680 vizualizări

O echipă de elevi și profesori ai Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu” (LTNB) Întorsura Buzăului, în luna decembrie 2021, în urma unui apel de proiecte Service Learning lansat de Fundația „Noi Orizonturi” a depus proiectul numit Crăciun 365. Proiectul nostru s-a numărat printre cele 21 de proiecte câștigătoare. 

Un proiect de Service Learning se află la intersecția dintre două nevoi: cea de învățare a elevului și cea de sprijin a comunității. Proiectele de SL pot fi definite în mare parte prin efectul pe care îl au asupra elevilor, unul pozitiv de conștientizare a implicării punerii în practică a cunoștințelor dobândite în cadrul lecțiilor de la școală, sprijinind activ comunitatea din care face parte. 

Ne-am implicat cu dăruire în toți pașii de planificare și de pregătire a activităților din proiect. Astfel că, în luna ianuarie, anul curent, am primit finanțarea pentru implementarea proiectului în perioada ianuarie - iunie 2022, însă ne propunem să ne continuăm misiunea și după încheierea acestui interval.  

Pe toată durata proiectului, vom colecta bunuri materiale și le vom dona familiilor din grupul țintă. De asemenea, dăruim atenție și timp copiilor din familiile selectate, oferindu-le sprijin la diferite discipline de studiu precum limba și literatura română (scris, citit, dezvoltarea limbajului, comunicarea orală în diferite situații), limba engleză (jocuri, cântece, conversații), matematică (operații de bază), muzică (lecții de chitară și de flaut), activități de timp liber (vizionare filme, jocuri sportive și jocuri de dezvoltare personală). Ne propunem astfel ca donațiile să fie și „spirituale”, constând în timp de calitate, învățare, bucurie, sprijin moral și empatie.

Vă invităm să ne susțineți în activitățile noastre, pe care le vom anunța în perioada următoare pe pagina de Facebook a centrului de donații „Dăruim bucurii”.

Echipa este formată din elevii: Burhală Ștefania, Husu Darius, Popica Denisa, Găitan Iulia Gabriela, Hapiuc Lăcrămioara, Neagovici Carmen Maria, Șerban Sidonia, Bularca Mihail Sebastian, Teodora Bocârnea, Mihaela Arnăut, Gabriela Mitrofan și profesorii coordonatori: Orha Lavinia și Filofi Andreea.

Burhală Ștefania și Neagovici Carmen-Maria

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.