EDUCATIE 13 noiembrie 2018

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” în al doilea an de proiect Erasmus+

de Covasna Media | 1283 vizualizări

Proiectul „Contexte diferite – aceleaşi oportunităţi în Europa de azi“, derulat de Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, din Sfântu Gheorghe,  în parteneriat cu şase ţări europene, a intrat în cel de-al doilea an de activitate.  De curând, a avut loc o întâlnire transnaţională de proiect în Polonia, şcoala gazdă fiind liceul „Zespol Szkol Centrum Ksztalcenia Rogniczego” din localitatea Bogdańczowicach, departamentul Opole. La această întâlnire au participat reprezentanţi din Portugalia, Bulgaria, Italia, Grecia  şi România.

Agenda săptămânii a fost încărcată, aceasta axându-se, în primul rând, pe analiza şi evaluarea activităţilor derulate în primul an de proiect, instrumentele de monitorizare şi diseminare, precum şi pe impactul pe care proiectul l-a avut asupra elevilor, profesorilor şi instituţiilor şcolare în ansamblul lor. Au fost discutate, de asemenea, aspecte legate de pregătirea viitoarelor întâlniri, cum ar fi: participarea unui grup de profesori la o activitate de formare la şcoala parteneră din Torino, Italia; schimbul de experienţă cu elevi, care va avea loc la Tessalonic, în Grecia; ultima întâlnire de proiect găzduită de colegiul nostru.

Reprezentanţii şcolilor partenere au creat instrumente de evaluare care să măsoare impactul pe care proiectul l-a avut asupra elevilor participanți, ţinând cont că aceștia au avut posibilitatea să ia parte nu numai la activităţile derulate în şcoală, dar au fost cazaţi şi la familii, venind astfel în contact direct cu viaţa de zi cu zi  a colegilor lor sau a familiilor acestora.

Programul activităţilor a mai cuprins o  vizită la autorităţile locale, unde profesorii au fost primiţi de primarul oraşului Kluczbork, o vizită la o instituţie unde învaţă elevi cu nevoi speciale, precum şi vizite socio- culturale la Cracovia şi Wroclaw. În cadrul programului derulat în şcoală participanţii au vizitat sălile de clasă, au asistat la anumite discipline pentru a observa modalitatea de lucru cu elevii -  aceştia având posibilitatea de a opta pentru profilurile  apicultură, amenajări urbanistice, horticultură, agroturism, agricultură.

Un moment important al programului a fost aniversarea a 70 de ani de la înfiinţarea liceului, care poartă numele unui reprezentant de marcă al apiculturii din Polonia şi anume dr Jana Dzierżona. În cadrul activităţilor, elevii au prezentat un program artistic, iar conducerea liceului a primit numeroase distincţii şi premii de la autorităţile naţionale şi locale ca o recunoaştere a contribuţiei acesteia la dezvoltarea învăţământului în regiunea respectivă. Festivităţile au cuprins şi un moment omagial legat de sărbătorirea Centenarului creării statului polonez şi inaugurarea unui monument în curtea şcolii.

Considerăm că întâlnirea transnaţională de proiect a fost deosebit de benefică şi va contribui la derularea în bune condiţii a acestuia şi în cel de-al doilea an.

Echipa de proiect Erasmus+

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.