EDUCATIE 20 septembrie 2021

CNMV începe anul școlar cu un nou proiect internațional

de Covasna Media | 2365 vizualizări

Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe debutează în noul an școlar cu un nou proiect internațional - „Mai multă diversitate - o mai bună societate”. 

Deși câștigat în plină pandemie, în septembrie 2020, acest proiect și-a marcat debutul prin întâlniri de lucru între țările participante abia acum când situația s-a mai ameliorat, lăsând speranța unei aparente normalități. Cu toate acestea, țările membre (România, Italia, Turcia, Lituania și Polonia) au desfășurat o serie de activități online încercând să răspundă obiectivelor proiectului. Aceste obiective, regăsite și în Strategia europeană 2020, se referă în special la  incluziunea socială, egalitatea de șanse, combaterea discriminării în educație și promovarea toleranței. În cadrul întâlnirilor online cu elevii și cadrele didactice din cele 5 țări au fost dezbătute aspecte legate atât de tema proiectului - „Mai multă diversitate - o mai bună societate”, cât și de beneficiile pe care o comunitate multiculturală le poate avea.

Astfel, în perioada 13 – 17 septembrie 2021, Colegiul Național „Mihai Viteazul” a fost reprezentat la prima întâlnire a coordonatorilor de proiect din fiecare țară de către doamnele profesoare Balog Constanța și Băilă Maria. Întâlnirea a avut loc în orașul Eskishehir din Turcia, în Anatolia, unde lucrările proiectului s-au focalizat pe ideea de diversitate și contribuția de-a lungul istoriei a fiecărei civilizații la nivelul de dezvoltare al societății de azi. 

În afara seminariilor și atelierelor de lucru desfășurate în școală au avut loc și vizite socio - culturale în orașul Eskishehir, în capitala Turciei, Ankara (Muzeul civilizației anatoliene și Anitbakir) și Valea frigienilor (Templul lui Midas). 

În acest context, fiind o întâlnire de lucru a coordonatorilor, s-au stabilit o serie de aspecte ce țin de implementarea proiectului, de activitățile viitoare care au ca scop implicarea unui număr cât mai mare de elevi, astfel încât rezultatele proiectului să aibă un impact crescut asupra fiecărei comunități de elevi și cadre didactice din școlile partenere.

La Eskishehir s-a stabilit că prima întâlnire de lucru, care va implica și elevi, va avea loc la Sfântu Gheorghe, la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, în decembrie 2021. Atunci, activitățile se vor desfășura sub titlul – Back to the past (Întoarcerea la trecut) și vor avea ca obiectiv principal dezvoltarea unor competențe și abilități care se regăsesc și în curriculum-ul național. 

În prezent colegiul derulează trei proiecte de parteneriat strategic – Erasmus+ KA2 cu alte 13 state din Europa și nu numai, contribuind astfel la procesul de internaționalizare  a colegiului și de creștere a valorii europene adăugate.

Sursa: comunicat de presă 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.