EDUCATIE 29 decembrie 2018

Cine sunt cei 5 câștigători ai Bursei Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1920 vizualizări

Elevii au fost premiați de către autoritățile locale

Este al optulea an consecutiv când Primăria Sfântu Gheorghe îi premiază pe cei mai sârguincioși elevi din anii terminali și le oferă o bursă de excelență în valoare de 3.000 de lei. Astfel, premierea a avut loc vineri, 28 decembrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe. Toți cei 5 premianți care au reușit să obțină rezultate deosebite la învățătură sunt elevi ai Colegiului Național „Székely Mikó”.

Dacă anul trecut 20 de elevi de la diferite licee din Sfântu Gheorghe au depus dosare pentru a beneficia de una dintre cele cinci burse în valoare de 3.000 de lei fiecare, anul acesta doar 9 au aplicat pentru obținerea acestor beneficii.  Printre candidați s-au numărat elevi ai Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”  și ai Colegiului Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe.

Cei care au reușit să obțină un punctaj suficient de mare pentru a câștiga bursa de excelență sunt: Kozsokár Hanna, Man Rebeka, Teleki Réka, Bodor Éva-Andrea și Varga Adolf.

 „În programul Bursele Sfântu Gheorghe pe anul 2018 s-au prezentat 9 lucrări de către 9 elevi. Conform regulamentului, putem acorda 5 astfel de burse. (...) Toți cei cinci elevi premiați sunt elevi la Colegiul Național „Székely Mikó”. O felicit pe doamna directoare, pe profesorii care au pregătit acești elevi și îi felicit și pe părinți pentru educația pe care le-au oferit-o pentru ca elevii să obțină aceste rezultate deosebite”, a declarat vineri, 28 decembrie, în cadrul ședinței Consiliului Local, viceprimarul Sztakics Éva-Judit.

În aplauzele celor prezenți la ședința Consiliului Local, elevii bursieri au primit premiul binemeritat, câte o diplomă și câte un buchet de flori din partea autorităților locale.

„Premiul acesta este o confirmare că am muncit mult și că munca mea este apreciată. Pe viitor vreau să studiez medicina la Târgu Mureș”, ne-a spus Kozsokár Hanna, eleva care a for premiată luna aceasta și de Ministerul Educației Naționale pentru rezultatele excelente obținute la Olimpiada Internațională de Limbă și Literatură Maghiară „Apáczai Csere János ”.

Programul Burselor de Excelență a fost inițiat în 2010, iar până acum zeci de elevi aflați în clasele terminale ale liceului au beneficiat de sume în bani menite să le asigure un start pentru viitorul imediat. Bursele sunt astfel o modalitate de sprijinire și recompensare a tinerilor excelenți din Sfântu Gheorghe.

Sursă foto: Levente Vargyasi.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.