EDUCATIE 16 septembrie 2020

Când ar putea începe construirea celui mai nou campus universitar din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 917 vizualizări

Concursul de proiecte s-a finalizat, precizează autoritățile locale 

Fundația Sapientia anunța anul trecut că va construi un campus universitar pentru circa 500 de studenți, la ieșirea din Sfântu Gheorghe, spre Miercurea Ciuc, vizavi de Sepsi Arena. În prezent, s-a ajuns la faza de alegere a proiectantului, spun autoritățile locale, iar construcțiile ar putea începe anul viitor.  

„Știți că la intrarea în oraș, dinspre Miercurea Ciuc, va porni în curând o investiție foarte mare pentru Universitatea Sapientia. Concursul de proiecte deja a avut loc. Este în ultima fază de alegere a proiectantului  și sunt convins că anul viitor vor începe și acolo lucrările de construcție pentru Universitatea Sapientia”, a precizat într-o conferință de presă primarul Antal Árpád. 

Pe lângă specializarea agronomie, care funcționează la Sfântu Gheorghe din 2015 și pe lângă cea de silvicultură, care s-a deschis anul acesta, va fi înființat și un program de studiu dedicat sportului. Acesta va avea două ramuri. Studenții vor putea alege între specializarea educație fizică, respectiv specializarea antrenor.

Antal Árpád a precizat totodată că în cadrul proiectului se va construi și o piscină.  

„Una din investiții este și construirea unui bazin de înot care va fi folosit nu numai de studenții de la Sapientia, ci vom avea o colaborare cu Universitatea pentru ca și elevii să poată să folosească piscina respectivă”, a mai spus primarul. 

Anul trecut, episcopul Eparhiei Reformate din Ardeal, preşedintele consiliului de administraţie al Fundaţiei Sapientia, Béla Kató ne-a spus că sumele necesare pentru ridicarea acestei investiții vor fi stabilite în faza de proiectare și vor fi acoperite de Guvernul ungar. Conducerea fundației speră ca odată cu realizarea investiției, cât mai puțini tineri să fie tentați să plece peste hotare. 

Noul campus universitar care va dispune și de locuri de cazare, va putea găzdui circa 500 de studenți. 

În prezent, Universitatea Sapientia are treizeci de programe de studii la nivel de licență, dar și peste zece specializări la masterat, în Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.