EDUCATIE 14 mai 2018

Activitate de prevenire a violenței în mediul școlar

de Observatorul de Covasna | 1017 vizualizări

Jandarmii din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna au desfăşurat 10 activităţi preventiv-educative cu un număr de133 elevi din cadrul Școlii Gimnaziale „Tatrangi Sándor“ din Ozun. Întreaga sesiune de activități a fost sprijinită de către conducerea instituției de învățământ și prin diriginții claselor implicate în activități.

De reușita acestora au răspuns plutonierii adjutanți Adrian Catalina și Molnar Attila, din cadrul  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna.

Activitățile s-au derulat în lunile martie şi mai și au avut un caracter informativ de tip interactiv.

Jandarmii le-au prezentat elevilor aspecte de interes cu privire la misiunile Jandarmeriei, prevenirea faptelor cu violenţă în şcoli, identificarea problemelor semnalate şi găsirea mijloacelor adecvate de soluţionare, prezentarea unor teme cu caracter educativ-preventiv referitoare la siguranţa personală. De asemenea, elevii au purtat o discuţie liberă cu jandarmii specializaţi în prevenirea şi combaterea criminalităţii, în scopul promovării unui comportament civic. Totodată, elevilor participanţi le-a fost recomandat ca, în cazul în care vor fi martorii unor fapte de natură antisocială, să contacteze numărul unic pentru apeluri de urgenţă – 112.

Jandarmii au apreciat interesul de care au dat dovadă  elevii cu privire la subiectele dezbătute, adresând numeroase întrebări. Jandarmii transmit cu această ocazie  mulțumiri organizatorilor pentru implicarea în acțiuni de natură de a conștientiza elevii de importanța unui cumportament adecvat.

Aceste activităţi s-au desfăşurat în baza parteneriatului încheiat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna şi au ca scop activitatea de prevenire a faptelor antisociale în rândul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ.

Compartimentul Informare, Relații Publice şi cu Publicul

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.