EDUCATIE 7 iulie 2023

Șirul mobilităților internaționale continuă la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 1711 vizualizări

De îndată ce a sunat clopoțelul de sfârșit de an școlar, opt cadre didactice din școala noastră au și început pregătirile pentru o nouă mobilitate internațională din cadrul Acreditării Erasmus+. 

Săptămâna 24.06-01.07.2023 a fost una de muncă intensă. Cele opt cadre didactice și-au luat avânt și cu mult entuziasm s-au îndreptat spre Maksima Training Center din Split, Croația. Tema cursului de anul acesta corespunde unui alt obiectiv din cadrul proiectului de Acreditare pe care îl deține școala noastră și anume, prevenirea și reducerea fenomenelor de bullying din școală. 

Cursul, Prevent Bullying in Schools, s-a desfășurat pe durata a cinci zile și a cuprins o sumedenie de informații și tehnici de abordare a acestor situații conflictuale. Cei doi formatori, Tamara Boskovici și Dario Caljkusic, au reușit să ne facă să înțelegem cauzele apariției fenomenelor de bullying și de asemenea importanța înțelegerii mecanismelor psihice din spatele acestor manifestări. Desigur, ne-au înarmat și cu câteva tehnici de abordare a situațiilor de bullying. Cu toții știm că acest fenomen prinde contur din ce în ce mai mult în rândurile elevilor, iar datoria noastră este să încercăm să îl combatem. 

De la tehnici de mindfulness (sănătate mintală), brain gym (gimnastica antrenării creierului pentru o funcționare optimă) la discutarea de cazuri particulare de bullying și stabilirea cauzalității apariției acestui fenomen, participanții la curs și-au îmbogățit cunoștințele și abilitățile de gestionare a acestor situații conflictuale.

Dincolo de tematica cursului, această mobilitate a reprezentat și o oportunitate de exersare a competenței de comunicare într-o limbă străină, dar și de înțelegere a diversității culturale europene. Am interacționat cu colegi din multe țări europene cum ar fi: Franța, Germania, Letonia, Austria, Portugalia, Spania, Slovenia, realizând un adevărat schimb de idei și de ce nu, de bune practici. 

Cu toții ne-am întors mai bogați în cunoștințe, abilități, competențe, legături stabilite cu cadre didactice din Europa, dar și mai deschiși spre înțelegerea valorilor europene.

Prof. Bularca Georgiana

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”

Întorsura Buzăului

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.