EDUCATIE 29 iunie 2022

Școală de Vară în Covasna: elevi, profesori și părinți, împreună pentru experiențe de neuitat

de Diana Pantelimon | 1139 vizualizări

Școala Gimnazială „Avram Iancu“ din Covasna organizează manifestarea Școala de Vară. Aceasta se desfășoară în săptămâna 27 iunie - 1 iulie a.c., se află la prima ediție, este gratuită și se adresează elevilor școlii, coordonați fiind de cadrele didactice în mod voluntar, dar și de părinți sau foști elevi ai școlii.

Copiii participanți, de toate vârstele, de la grădiniță și până la clasa a VIII-a, sunt implicați în diverse activități, atât de interior, în sălile de clasă ale școlii, cât și de exterior, în natură. În fiecare zi între orele 9-13, aceștia pictează, cos, țes, învață șah sau iau parte la jocuri de echipă.

„Încercăm să facem de toate. Avem activități prin care copiii descoperă arta tradițională sau care dezvoltă abilități de lucru manual. Învățăm să țesem, să coasem, să jucăm șah, să gătim, să modelăm lut, să pictăm. Atelierele se adresează tuturor copiilor, de la grădiniță și până la cei de clasa a VIII-a, și îi îndrumăm pe elevii mai mari să aibă grijă de elevii mai mici. Totodată, încercăm să ne bucurăm de natură cât mai mult, cu scopul de a-i deconecta pe copii de la telefon și televizor. Am avut o activitate de tiroliană în natură, iar ziua de joi va fi dedicată unor excursii, drumeții spre Cetatea Dacică. Cu ajutorul celor de la Jandarmeria Română și Ocolul Silvic, cei mici vor învăța cum protejăm natura, cum ne raportăm la un traseu, ce specii de plante și arbori trăiesc în zona noastră, informații pe care le descoperim cu ajutorul domnilor de la Ocolul Silvic“, a declarat, pentru Observatorul de Covasna - CovasnaMedia, profesorul Adriana Bota, coordonator al proiectului.

Părinții copiilor se implică bucuroși în organizarea activităților.

„Este o școală de vară gratuită. Noi am pus la dispoziție copiilor pensule, acuarele, farfurii de carton, gherghef, ață, etamină. Toate materialele didactice folosite în această Școală de Vară sunt obținute de noi în urma unor sponsorizări, a implicării unor localnici și a sprijinului acestora. Masa nu este inclusă în programul acestor activități. Fiecare își aduce de acasă apă și un sendviș. Suntem la prima ediție. Este un proiect al școlii coordonat de colegi cadre didactice care sunt profesori voluntari, sunt alături de copii și îi ajută la toate activitățile, dar și de părinți sau foști elevi care sunt încântați de idee și vin cu noi. Scopul nostru este de a închega mai mult legătura dintre școală, comunitate și părinți“, a mai spus Adriana Bota.

Școala de Vară este un proiect educațional coordonat de cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Covasna, în parteneriat cu Asociația GRIT, Inspectoratul de Jandarmi Județean (I.J.J.) Covasna, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR) din Sfântu Gheorghe, Ocolul Silvic Covasna, Asociația Cultural-Creștină „Justinian Teculescu”.

Sursa foto: Facebook/Asociația GRIT

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.