EDUCATIE 16 august 2021

Începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

de Covasna Media | 797 vizualizări

Începând de luni, 16 august, intră în emoțiile examenului peste 380 de candidați înscriși la sesiunea de toamnă, august – septembrie, a Bacalaureatului. La nivelul județului Covasna este un singur centru de examinare, înființat la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe. 

În județul Covasna s-au înscris în total 384 candidați, 79 provenind de la secția română, 305 de la secția maghiară. Dintre aceștia, 276 candidați sunt din promoția curentă, în timp ce 108 sunt din promoții anterioare.

De asemenea, din totalul celor înscriși, 365 de candidați provin de la zi, 9 candidați de la seral, respectiv 10 de la frecvență redusă.

În județul Covasna va exista un singur centru de examen, care va funcționa la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Sfântu Gheorghe. Intrarea candidaților în sălile de examen va avea loc până la ora 8.30, iar probele scrise vor începe la ora 9.00. Se vor respecta toate măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat de presă trimis de IȘJ Covasna. 

Potrivit calendarului examenului, în perioada 16 – 19 august se vor desfășura probele scrise ale examenului de Bacalaureat, urmând ca, în perioada 23 – 31 august să se deruleze echivalarea competențelor lingvistice și digitale. 

În data de 31 august 2021 se vor afișa rezultatele inițiale la probele scrise și se vor depune eventualele contestații.

În perioada 1-3 septembrie 2021 se vor rezolva contestațiile depuse, iar în data de 3 septembrie se vor afișa rezultatele finale.

Înscrierea la examenul național de Bacalaureat – 2021 s-a finalizat în 26 iulie a.c..

La sesiunea din iunie-iulie 2021 a Bacalaureatului rata de promovabilitate în județul Covasna a fost de 65,16%.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.