EDUCATIE 29 iulie 2021

71,23% - rata de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ în județul Covasna (sesiunea 2021)

de Covasna Media | 1069 vizualizări

Procentul de promovare din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8.00), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, este de 71,23%. Rezultatele obținute de candidați au fost publicate pe 28 iulie, ora 10:00, de către Ministerul Educației, pe site-ul dedicat, precum și pe site-ul IŞJ Covasna.

Au fost declarați promovați 52 de candidați cu medii între 8 și 10. Precizăm că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

La proba scrisă din această sesiune, în județul Covasna au fost prezenți 73 de candidați.

Rezultatele finale au fost  publicate în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 28 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Biroul de presă al IŞJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.