EDUCATIE 4 decembrie 2018

100+ absolvenți ai liceului întorsurean

de Covasna Media | 2634 vizualizări

Ești absolvent al:

  • Liceului Teoretic Întorsura Buzăului
  • Liceului Industrial Întorsura Buzăului
  • Grupului Școlar “Nicolae Bălcescu” Întorsura Buzăului
  • Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Întorsura Buzăului
  • Liceului Teoretic “Mircea Eliade”
  • cursuri de zi, seral sau frecvență redusă?

Vino alături de Centrul de Tineret și Asociația de Tineret “Alexandra Ducancea” la sărbătorirea semicentenariului liceului întorsurean, sâmbătă, 8 decembrie 2018, la ora 10.

Centrul de Tineret Întorsura Buzăului, prin Asociația de Tineret Alexandra Ducancea, în parteneriat cu Liceul Teoretic Mircea Eliade, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu, Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu și Observatorul de Covasna, va organiza sâmbătă, 8 decembrie, întâlnirea tuturor  generațiilor, pentru a sărbători semicentenarul liceului.

Pregătirea acestui eveniment a început de câteva săptămâni și  s-a făcut de către voluntari- profesori și elevi ai școlilor partenere- care au realizat o bază de date a absolvenților și a profesorilor din cei 50 de ani de funcționare a liceului, au pregătit agenda evenimentului, au amenajat spațiul expozițional, au contactat autoritățile și mass-media. Absolvenții au promovat evenimentul în rândul colegilor lor, au realizat o expoziție cu amintiri din liceu și au contribuit la realizarea Anuarului Absolvenților.  

Parada absolvenților va începe la ora 10 și va reface drumul istoric al liceului întorsurean din perioada 1968-2018, astfel: Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu, strada Mihai Viteazul, până la locuința doamnei profesoare Mariana Bobeș, prima directoare a liceului, căreia îi vor adresa mulțumiri pentru întreaga activitate depusă în slujba învățământului întorsurean, Liceul Teoretic Mircea Eliade. Cei prezenți vor putea asculta cuvântul invitaților și al autorităților locale, vor putea urmări  momente artistice realizate de cei mai talentați absolvenți, vor vizita expoziția cu amintirile din liceu, vor da interviuri și, mai ales, vor avea ocazia să vorbească cu colegii și cu profesorii.

Îi invităm pe cei care au participat direct la construirea clădirii liceului să facă cunoscute tinerilor aflați acum pe băncile școlii, eforturile pe care le-a depus generația lor și întreaga comunitate pentru ca ei să poată să își continue studiile cât mai aproape de casă.

Prin acest eveniment, dorim să atragem atenția asupra importanței educației și să reînviem unitatea comunității întorsurene și spiritul civic.  

Doina Pătrunjel, Coordonatorul Centrului de Tineret Întorsura Buzăului

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.