EDUCATIE 28 aprilie 2011

”Colorează-ți viața altfel... fără droguri”

de Covasna Media | 660 vizualizări

Recent, la Sfântu Gheorghe s-a desfășurat campania antidrog Colorează-ţi viaţa altfel... fără droguri”. Acțiunea a avut loc în Parcul Central, lângă Pavilion, iar îndrumătoarea echipei, formată din elevi ai Grupului Şcolar Economic Berde Aron, a fost psihologul școlii, Tódor Dalma.

Scopul campaniei a fost atragerea atenției tinerilor, mai ales a liceenilor, asupra pericolului consumului de droguri, dar și asupra alternativelor cu care într-adevăr pot să-și coloreze viața. Un aspect interesant al proiectului a fost acela că organizatorii au exclus mesajele negative, evitând simbolurile obișnuite în campaniile de acest gen (siringi, cranii etc.).

Accentul s-a pus pe mesajele pozitive care oferă o alternativă sănătoasă în a face viața mai frumoasă. Mesajele antidrog au fost compuse de către elevii claselor a IX-a și a X-a din Grupul Școlar Berde Áron, iar ”mesagerii” au fost niște siluete colorate realizate de fiecare clasă. Fiecare siluetă a reprezentat o alternativă de petrecere a timpului liber precum sportul, excursia sau cititul. Mesajele au fost concise și creative în același timp, precum ”Joacă-te cu mingea, nu cu viața ta!”, ”Dependent sau liber? E alegerea ta – decide!” sau ”Realitatea e frumoasă.”

Deși vremea a fost destul de urâtă, elevii iniţiatori ai campaniei au fost susţinuţi de reprezentanți din cadrul administrației publice, ai organizațiilor de tineret, profesori și elevi din cadrul Grupului Școlar Berde Áron respectiv elevi din alte licee și grupuri școlare din oraș. Fiecare participant a aprins o lumânare, contribuind astfel la realizarea unui chip zâmbitor din mici flăcări. Prima lumânare a fost aprinsă de directoarea adjunctă a Grupului Școlar Berde Áron, Fehérvári Ilona, iar în timpul acțiunii au cântat la chitară Kolumbán Zenge, Bíró Zsófia, Szántó Orsolya și Bartos Barna.

Prin acest eveniment Consiliul Elevilor de la Grupul Școlar Berde Áron participă la ediția a VIII-a a concursului ”Mesajul meu antidrog organizat de Agenția Națională Antidrog.

Bence Melinda

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Bencze Melinda, 28 aprilie 2011
Mulţumesc foarte mult în numele organizatorilor pentru feedbackuri pozitive :)
Buja Gergely, 28 aprilie 2011
Felicitări organizatorilor şi elevilor pentru iniţiativă, asemenea evenimente şi mesaje pozitive sunt binevenite oricând. Viaţa e interesantă şi fără droguri, e prea scurtă să nu nu fie citeste integral
Anda, 28 aprilie 2011
Bravo, copii!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.