OPINII 20 iunie 2018

EDITORIAL. România guvernată de Neantul din ochii lor

de Covasna Media | 1121 vizualizări

Mă întreb tot mai des în ultima vreme: cine conduce, de fapt, ţara asta? Preşedintele ales? Esclus, vorba unui fost preşedinte reales vreme de-un sfert de veac. Preşedintelui ales în 2014 i-au fost tăiate atribuţiuni constituţionale fără ca cineva să poată îndrepta lucrurile. Omul ales preşedinte cu milioane de voturi de popor tinde să devină o formă fără fond pentru că aşa vrea partidul care de la Ion Iliescu încoace n-a mai dat un preşedinte. Guvernul? Uitaţi-vă la ce guverne am avut şi mai ales la ce guvern avem, la cum şi de ce sunt ele schimbate ca şosetele unui şef de Partid Conducător, la ce premieri analfabeţi, ca să nu zic mai rău, veghează asupra vieţii noastre de fiecare zi. Uitaţi-vă la feţele, la ochii, la dispreţul prost simulat al majorităţii miniştrilor şi veţi muta rapid pe un meci de fotbal. E mult mai de folos decât să-l auzi pe ministrul Transporturilor cum zice că nu face autostrăzi pentru că ar creşte lefurile angajaţilor, din care cauză ar pleca fabricile de autoturisme din ţară...

Cine-a mai rămas? Păi, mare şi tare se dă Parlamentul plin de infractori, de urmăriţi penal, de incompatibili dovediţi. Se dau mari şi tari fără să-şi dea seama cât sunt de mici şi slabi în faţa furiei populare, cât sunt de penibili în prostia lor triumfătoare. Unii dintre aceşti „părinţi“ ai naţiunii nu ştiu nici să-şi scrie corect demisia din partidul care i-a făcut „mari şi tari“. Armata asta de strânsură, votată cu veselă inconştienţă de o parte disciplinată a poporului român, este zero barat la încredere din partea electoratului în toate sondajele de opinie. Şi totuşi, ei fac legi, ei votează, ei hotărăsc ce e bine şi ce-i rău pentru noi, ce ne trebuie, ce nu ne trebuie, ce e bine şi ce nu-i bine pentru ţară. Asta mi se pare de-a dreptul fioros; cum să-i ceri unuia care nu ştie nici să-şi scrie demisia să hotărască prezentul şi viitorul unei ţări?!  Cum să apere un traseist analfabet interesele naţiunii?!

Ajungem la Puterea judecătorească. Aici e bai mare, cei mari şi tari care hotărăsc soarta „populimii“ s-au gândit c-ar fi nimerit să hotărască şi soarta procurorilor şi judecătorilor. Adică să-i aibă la mână, să le dicteze, ca pe vremea lui Ceaşcă şi-a lui Năstase Adrian, sentinţele: amărâtului ăla cu trei copii îi daţi 7 ani c-a furat o găină, lu’ domnu’ parlamentar doar un an cu suspendare că n-a furat decât 10 milioane de euro. Mă rog, după caz şi după partid, ăia din Opoziţie ar fi primit mai mult, cu siguranţă.

Asta ne-au pregătit vreme de 24 de ani, că vreo patru n-au fost la Putere, marii şi tarii din Partidul Staţi Drepţi. S-au răsculat mereu împotriva legilor care îi pedepseau pe corupţi şi doar de frica UE şi-a americanilor au acceptat lupta anticorupţie demarată în al doilea mandat al lui Băsescu şi continuată de Iohannis, cu aceeaşi Codruţa Kovesi vârf de lance. Acum nu-i mai impresionează UE, au schimbat tactica: şi-au tras de partea lor nişte judecători de la Curtea Constituţională şi au decis să-şi apere Conducătorul cu orice preţ în Parlament. Piară Ţara, dar trăiască în libertate Dragnea şi puşcăriabilii care-l însoţesc în lupta împotriva Justiţiei independente! Când te uiţi la aceşti oameni şi-i vezi cum se comportă, ce fac, ce hotărâri dau şi cum gândesc te-apucă spaima. Ministrul Justiţiei a fost multă vreme judecător al CCR... Se poate mai rău de-atât? Se poate, uitaţi-vă la un judecător care trebuia demult să se pensioneze, Petre Lăzăroiu îl cheamă şi vă lămuriţi definitiv, omul se plânge c-a fost interceptat cu ani în urmă într-o „afacere“ cu o cabană pe care şi-o dorea prin Covasna de la prietenul Borbely, vorbind aiurea exact când trebuia să tacă! Se dă de gol, că fapta nu s-a prescris! Câtă minte au ăştia de la CCR, frate?

Abia acum mă tem. Că-s proşti parlamentarii, asta e, noi i-am ales, că-s analfabeţi guvernanţii, treacă-meargă, se schimbă şi ei măcar o dată la patru ani. Dar când un ditamai Partid Stat încearcă să discrediteze, să decredibilizeze Justiţia, subordonându-şi procurorii şi judecătorii, e grav. Şi e şi mai grav când în încercarea asta Partidul Stat este ajutat de o majoritate simplă a celor 9 judecători ai CCR, majoritate croită tot de partidele politice. Nişte „unii“ care nu ştiu să gândească nici pentru ei, dară-mi-te pentru o ţară întreagă. Dacă te uiţi adânc în ochii lor, vezi Neantul.

Iar asta nu-i bine deloc. Parlamentarii au stat luni până noaptea ca să voteze nişte legi care-l scot basma curată nu doar pe Dragnea, ci dau afară din puşcării condamnaţi pentru tot felul de blestemăţii. Se va umple ţara din nou de violatori şi hoţi cu diplomă şi studii de specialitate. E groasă rău, mulţi spun că e ultima suflare a „balaurului“, dar ce pârjol lasă-n urmă...

Tot ce putem noi face e să ieşim în stradă şi să protestăm, parlamentarii Opoziţiei sunt demult depăşiţi. E tot ce ne-a mai rămas de făcut până la vot. De grevă generală nici nu poate fi vorba, Partidul Stat şi-a cumpărat şi sindicatele importante. 

Dumitru Manolăchescu 

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.