OPINII 1 august 2019

EDITORIAL. Cu naţia speriată la psiholog

de Covasna Media | 1019 vizualizări
Sursa foto - Facebook, @LasFierbintiRomania
Sursa foto - Facebook, @LasFierbintiRomania

În timp ce vajnicii poliţişti din Caracal caută prin râuri, lacuri, poduri, gunoaie, păduri trupuri (ne)însufleţite de fete răpite de mafia traficanţilor de carne vie, combinată cu mafia din instituţiile statului român, la Dobrosloveni se execută o misiune crucială pentru prezentul şi viitorul naţiei: consultarea psihologică a sătenilor speriaţi, timoraţi, debusolaţi de întâmplările la care au fost obligaţi de presa manipulatorie să asiste.

Atâţia ziarişti şi oameni de stat n-au mai văzut, oricum, dobroslovenii de când se ştiu ei şi strămoşii lor pe lume. Ce dracu’ să vadă lumea în Dobrosloveni?!

Sigur, mă puteţi întreba ce-a văzut Pro TV la Fierbinţi de l-a făcut celebru printr-un serial care rezistă de peste 10 ani în topul preferinţelor la românii lipsiţi de mândrie patriotică. Vă răspund cu sinceritate şi părere de rău: Fierbinţi e chiar inima patriei, ne reprezintă şi e mereu actual. La Fierbinţi nu-i ca la Dobrosloveni doar pentru că acolo nu s-a descoperit încă un Gheorghe Dincă răpitor, violator şi ucigaş de fetiţe. Altfel, poliţistul tâmpit Robi din serialul care îmi ocupă serile cinci zile pe săptămână este prezent nu doar la Dobrosloveni, oarecum în vecinătatea Fierbinţiului cum ar veni, ci şi în mai toate satele din ţinuturile unei Românii biciuite de mafioţii din instituţiile de forţă ale statului român – a se introduce aici şi Parlamentul, Guvernul, Curtea Constituţională, Avocatul Poporului şi alte structuri bugetare care servesc nu cetăţeanul contribuabil speriat şi umil, ci interesele Partidului şi ale baronilor locali.

Să facem un efort şi să privim la rece evenimentul: ciudăţenia lumii, consultare psihologică pentru sătenii din Dobrosloveni. Închipuiţi-vă cum ajung în sala căminului cultural din localitate eroii din „Las Fierbinţi”:  Firicel, Celentano, Ardiles, Nicu Raţă, Brânzoi, Aspirina... Nu-i deloc greu să vă imaginaţi un dialog:

- Ce vor ăştia de la noi, Firicele?

- Cică suntem speriaţi de Gheorghe a lu’ Popicu a lu’ Dincă...

- Cine-i ăsta, am băut noi vreodată cu el?

- Nu, bă, ăsta nu stă cu noi, are pretini la Miliţie şi chiar mai sus, la Primărie, Prefectură şi Parlament. Cică e într-o reţea de trafic de minore pe care le trec peste graniţă, le trimit prin Belgia şi Olanda să se prostitueze, dar câteodată le mai violează şi când se supără le şi omoară.

- Bă, eşti nebun? Tot nu mi-ai răspuns: ce căutăm noi aici? Că n-am omorât sau violat pe nimeni, măcar ne dau un rachiu, ceva, să ne mai liniştim? Ştii ceva despre asta, Aspirino?

- De unde să ştiu, Celentano, că pe mine nu mă violează nimeni, nu mai am 15 ani. Ştiu că-i păcat de fetele astea, dar problema e mai complicată, nenorociţii ăştia trimit fete nu doar peste graniţă, ei au desfacere şi în interior, e mai uşor să desfaci „marfa” în ţară, pe la politicieni şi manelişti cu bani grămadă. Dar rachiu nu cred să ne dea, pentru asta n-au bani la buget.

Guvernul celor mai iubiţi fii şi fiice ale poporului a luat toate măsurile pentru ca siguranţa cetăţeanului să fie în prim-planul preocupărilor tuturor miniştrilor PSD-ALDE – parcă-i o frază din Telejurnalul de seară de pe vremea lui Ceaşcă, este?! S-au cerut şi s-au dat demisii, s-a întărit paza comunelor la intrare şi la ieşire cu voluntari de peste 60 de ani, nebunii din spitale au primit raţii duble de bromură, iar puşcăriaşilor de la Rahova li s-au prescris filme indiene educative cu bătaie lungă. Încă nu se ştie cum se va interveni în cazuri de răpiri, violuri şi ucideri, poliţiştii n-au încă un manual care să le spună dacă au voie sau nu să-l lovească cu bocancii din dotare pe criminal, dar specialiştii MAI lucrează la această speţă.

În concluzie, sătenii din Dobrosloveni pot sta liniştiţi, Guvernul va avea grijă de ei, trupe de psihologi vor acţiona în toate aşezările din Sudul, Estul, Vestul şi Nordul patriei. În afara razei de acţiune guvernamentală va rămâne, se pare, Centrul ţării, cu tot cu Ţinutul Secuiesc. Aici nu se răpesc, nu se violează şi nu se ascund cadavre de fete sau băieţi, aici lumea trăieşte în pace şi prietenie, singurul motiv serios de ceartă e preţul berii şi-al micilor la Zilele Sf. Gheorghe: cum să ceri măi, ungure, 6 lei pe-un mic şi 10 lei pe-o halbă mică?!

Dar noi ne-am obişnuit să fim săriţi la numărătoarea naţiei, nu-i bai, bine c-a scăpat primarul de dosarul de la DNA. Ne ajută cu investiţii şi fratele mai mare Orban Viktor, aşa că acum are cine să lupte cu Mafia din politică, nu ne trebuie intervenţia Bucureştiului sau, Doamne fereşte, al neinformaţilor de la Uniunea Europeană. Că la un mic şi-o bere se înţelege pesedist cu penelist, dară-mi-te un român cu-n ungur...

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Costin Cristea, 2 august 2019
Porcăria aia de „film” trebuie interzisă de CNA. Și altele asemănătoare.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.