OPINII 7 noiembrie 2018

EDITORIAL. Ce bine-mi pare că ţi-au spart casa, Nenicule!

de Covasna Media | 758 vizualizări

Ce bine-mi pare, Nenicule, că ţi-au spart hoţii casa! Nu mă distrează nenorocirile altora, dar la tine e altă treabă, tu faci parte din clasa aia politică pe care nu pot s-o iert pentru câte nenorociri ne-a adus. Şi nu-i vorba doar de clasa politică, aia e necesară, nu se poate fără, am înţeles; e vorba mai ales de partidul în care te-ai ales ditamai senatorul. Eşti unul din cei care au votat, nu-i aşa?!, proiectul de Lege iniţiat de PSD pentru puşcăria la domiciliu fără supraveghere electronică a celor condamnaţi la pedepse de sub 5 ani de închisoare. Păi vezi mătăluţă, dom’ senator, cum devine treaba cu hoţii ăştia? Nu-ţi foloseşte la nimic să-i salvezi pe Dragnea, Udrea şi alţi prieteni cu probleme penale, uite că te-ajunge pedeapsa şi pe tine. Eu nu cred că ţi-ai înscenat furtul din nu ştiu ce motive obscure, asta e o idee tip Ştefănescu, adică proastă şi cusută cu aţă albă pentru salvarea imaginii negre a lui Dragnea după episodul cu valiza.

Ştiu, Niculae, ştiu ce nasol e să-ţi intre hoţii în casă. Mi s-a întâmplat şi mie de vreo două-trei ori. Au furat câteva sute de lei amărâte, că n-am giuvaeruri şi diamante, nici armă de foc. Au intrat în beci, flămânzi, şi-au luat nişte băuturi şi câteva borcane de zacuscă, plus carne din congelator. Găinari hoţii mei, s-au mulţumit cu puţin, un aparat de ras, o cutie de bomboane, sprayuri şi gel de duş... Că mă-ntreb şi-acum: ori sunt proşti, ori înfometaţi, ori cleptomani sadea, cum să furi toate nimicurile astea? De ce să rişti? De la alţii din zonă au furat mai multe, mă rog, după posibilităţile fiecăruia, au spart şi furat inclusiv maşini fiţoase.

Dar te-ai întrebat vreodată, Nenicule Bădălău, de ce se-ntâmplă atâtea furturi în ultima vreme?! Nu cred să-ţi fi pus întrebări de genul ăsta. Îţi spun eu, dom’ senator: fură pentru că li se permite, pentru că oameni ca voi, care faceţi legi odios de blânde pentru salvarea propriilor corupţi şi hoţi, îi invită, practic, să fure. Înţelegi care-i treaba? Ciocu’ mic şi nu te mai plânge, că ai contribuit la dezmăţul derbedeilor. Ţara asta o să fie năpădită de hoţi la drumul mare, unii eliberaţi pe bandă rulantă din puşcării de iliberalul Tudorel, ceilalţi obligaţi de pesediştii tăi să execute pedeapsa acasă, că-n puşcării e nasol, n-au condiţii şi e musai să avem grijă de hoţi, ei scriu prezentul şi viitorul României pesediste! Cum dracu’ să nu faci o pasiune din obiceiul ăsta când nu te mai pedepseşte legea, când Poliţia are mâinile legate de legi stupide, favorabile hoţilor şi corupţilor, nu oamenilor cinstiţi?!

Îmi pare tare bine, Nenicule, şi că te-a amendat Poliţia pentru că nu ţineai pistolul Beretta şi muniţia în condiţii suficient de sigure în locuinţă. Foarte bine, nu-i mare lucru la tine 5.000 de lei dar s-ar putea să-nveţi ceva din experienţa asta. S-ar putea, mă gândesc, să-ţi sfătuieşti colegii deputaţi să nu voteze o lege tâmpită, care expune furturilor în cascadă toţi cetăţenii cinstiţi ai României. Pentru că nu-i vorba neapărat de valoarea bunului furat, ci de nesiguranţa pe care o resimţi acut după ce nişte hoţi ţi-au intrat în casă forţând uşi sau ferestre. Obligatoriu te-ntrebi: bun, dar dacă eram în casă, dacă mă trezeam şi ieşeam să văd ce se-ntâmplă, ce făceau atunci hoţii ăia de zacuscă, vin şi carne?! Nu-mi dădeau oare în cap şi mă lăsau lat?! Apropo, mai doarme liniştită familia ta?

Vezi mătăluţă, dom’ senator, e uşor să dai legi proaste, negândite sau gândite cu dedicaţie, voi asta faceţi de doi ani de zile încoace, ca să nu zic de 30 de ani. Poate că, acum, măcar unii dintre voi veţi înţelege la ce tâmpenii recurgeţi pentru a vă salva Marele Şef şi pe fanii dumisale de puşcăria care-i aşteaptă cu porţile deschise.

Culmea: ca să complicaţi şi mai mult viaţa oamenilor normali (a se înţelege că voi nu faceţi parte din categoria asta...), v-aţi gândit tot voi, pesediştii, să mai daţi o lege bună, al dracu’ de bună – liber la gloanţe, măriţi cota de muniţie, să v-ajungă pentru toţi hoţii pe care-i eliberaţi, ca nişte iresponsabili ce sunteţi, din puşcării. Doar că nici asta n-o să v-ajute şi-uite de ce: după cum ai aflat, nu poţi ţine muniţia la un loc cu arma, arma stă într-un seif încuiat cu şapte lacăte... Cam cât timp crezi tu că-ţi trebuie ca să reuşeşti să foloseşti eficient un pistol încărcat cu mâna tremurândă? Habar n-ai, dar pot să te-asigur că hoţii sunt mult mai rapizi şi mai pricepuţi decât tine. Plus că ar putea şi ei deţine arme de foc, nu?!

Aşadar, nu asta-i salvarea. Puşcăria rămâne locul în care unul care a încălcat legea trebuie să stea atâta vreme cât zice instanţa de judecată. Dacă voi desfiinţaţi regula asta, dacă-i eliberaţi pentru voturi sau de dragul amicilor politici penali, atunci pregătiţi-vă să suportaţi şi consecinţele. Din păcate, nu veţi fi singuri, pe lângă voi vor suferi şi oamenii cinstiţi ai acestei ţări. Pentru că voi aveţi arme, muniţie, bodyguarzi, sepepişti, camere şi alarme. Pe voi nu vă atinge furtul a 25000 de euro din fişet, dar pentru omul obişnuit 1000 de lei sau un televizor furate din casă înseamnă mult. Cum credeţi voi, inconştienţilor, că veţi gestiona avalanşa de furturi care se anunţă după ce iresponsabilele voastre proiecte vor deveni legi care-i apără pe răufăcători?!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.