OPINII 1 februarie 2011

EDITORIAL – Zidul Opoziţiei şi ghiuleaua Puterii

de Covasna Media | 651 vizualizări
Dumitru Manolăchescu Dezmăţul excesiv mediatizat al luptei Alianţei PSD-ACD contra Justiţiei în cazul preşedintelui Consiliului judeţean Argeş ne bagă într-un tunel din care vom ieşi doar în virtutea inerţiei şi numai dacă cvartetul de lăutari politici Voiculescu-Vântu-Ponta-Antonescu nu va subtiliza şinele de cale ferată pe care circulă, gâfâind, trenul numit România. Ce treabă au pesedisto-liberalii cu Justiţia?

Dumitru Manolăchescu

Dezmăţul excesiv mediatizat al luptei Alianţei PSD-ACD contra Justiţiei în cazul preşedintelui Consiliului judeţean Argeş ne bagă într-un tunel din care vom ieşi doar în virtutea inerţiei şi numai dacă cvartetul de lăutari politici Voiculescu-Vântu-Ponta-Antonescu nu va subtiliza şinele de cale ferată pe care circulă, gâfâind, trenul numit România. Ce treabă au pesedisto-liberalii cu Justiţia?

Cum şi de unde ştiu ei că pesedistul şef de la Argeş, Constantin Nicolescu, e albcurat şi plăcut uscat? De ce riscă ei atât de mult într-un caz care se poate întoarce împotriva lor?

Răspunsurile sunt relativ simple, dacă includem în ecuaţie şi lipsa de raţiune specifică luptei politice oarbe.

Alianţa PSD-ACD (condusă de turnători şi penali celebri, precum Voiculescu, Vântu, Năstase, oameni care nu suportă să dea ochii cu Justiţia pentru a-şi apăra dreapta lor cauză), este pornită pe dărâmarea cuplului Boc-Băsescu şi în războiul ăsta armele nu mai contează, după cum nu contează nici adevăratele probleme ale ţării. Ce spaţiu Schen gen?! La ce-i bun ăla dacă onorabilul pesedist Nicolescu nu va mai putea trece graniţele? Îmi imaginez satisfacţia cu care s-ar lăfăi pe ecranele cu sigla VV cohortele de „specialişti” ai celor două partide din alianţa de centrustânga în situaţia în care intrarea României în spaţiul Schengen ar fi oprită sau măcar încetinită! Jihadul împotriva Puterii ar căpăta sens, motivaţie şi argumente care acum lipsesc.

Da, lipsind argumentele, liderii Opoziţiei caută sens şi motivaţie. Care, iată, le-au fost oferite de „atacul Justiţiei băsesciene” împotriva bunului şi cinstitului şef de trib pesedist argeşean Constantin Nicolescu. Este o nesperată oportunitate pentru PSD şi PNL de a arăta ţării întregi cât de unite sunt partidele astea în interiorul lor şi cât de dur e liantul care le uneşte pe amândouă în apărarea oricărui penal cu funcţie în partidele respective. Poporul trebuie să vadă, să simtă, să creadă unitatea asta şi televiziunile în dublu V (Voiculescu-Vântu) fac totul ca lucrurile să meargă în această direcţie: înfierează „poliţia politică” a regimului Băsescu, acuză de-a valma procurori şi judecători care-şi fac decât meseria, cum ar zice dl. Geoană, plâng pe umărul făptuitorului Nicolescu grav bolnav, dus direct la spital după un leşin şi diagnosticat în funcţie de culoarea politică a medicilor... Apropo de îmbolnăvirile astea în caz de nevoie ale politicienilor penali: aţi observat cum se îmbolnăvesc ei imediat ce se pune problema iminentă a arestării? Bun, or fi bolnavi, dar cum de nu se-arată bolile astea decât atunci când e musai să execuţi câteva zile de arest preventiv sau să dai nas în nas cu Biblia şi judecătorii în cadru oficial? Cum pot ei conduce un judeţ, un minister (cazul d-nei Ridzi), o mega-afacere (Vântu), cum pot ei gândi şi vota corect în Parlament („N” cazuri de parlamentari de toate culorile care s-au dat bolnavi la întâlnirea cu Justiţia) când au pe cap toate bolile pământului?!

Zidul ăsta pe care îl fac partidele de Opoziţie împotriva Justiţiei trebuie să fie spart dacă vrem să aparţinem Europei, nu Africii sau Orientului Apropiat. Guvernul va trebui să găsească ghiuleaua care să spargă zidul de care vorbea premierul, iar o ghiulea mai solidă decât dovezile şi argumentele procurorilor nu îmi pot închipui. Ele vor apărea în presă, pe surse, ca de obicei, şi atunci cvartetul de lăutari politici se va afla în corzi, de unde vor continua să dea din gură încercând să-şi adoarmă electoratul. Grea misie, românii sunt săraci, dar nu cred să pună botul la nişte manevre atât de neinspirate precum pichetarea sediilor PDL şi UDMR din ţară sau manifestaţii comandate de PSD-ACD în faţa unor tribunale sau curţi de apel. Văzând şi auzind ce vor să facă Ponta şi Antonescu am impresia că s-au uitat prea mult la imaginile din Tunisia şi Egipt. Nu se potrivesc la noi, băieţi, chiar dacă tare v-ar mai place o insurecţie cu Ponta „Che Guevarra” şi „hitleristul” Mazăre în prima linie... Din păcate, voi vă jucaţi de-a războiul cu Justiţia, apărându-vă fără nicio logică penalii, în vreme ce românii aşteaptă de la partidele de Opoziţie o alternativă credibilă şi europeană la haosul şi austeritatea selectivă promovate de actualii guvernanţi.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
dan, 2 februarie 2011
bla, bla , bla
eugen, 1 februarie 2011
Singura lozinca a opozitiei este:RIDICA-TE TU , CA SA MA ASEZ EU !!In rest gafe pe care nu ar trebui sa le vezi la niste politicieni cu destul de multa carte si chiar notorietate !! O reforma a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.