OPINII 22 august 2011

EDITORIAL - Gunoierii bulgari - nesimţiţi şi rasişti

de Covasna Media | 702 vizualizări

Dumitru Manolăchescu

Alegerile parţiale pentru două locuri vacantate în Camera Deputaţilor au fost câştigate, în Maramureş, de candidatul USL, iar în Neamţ de cel al PDL. Am vrut să abordez acest subiect dar am făcut greşeala să privesc Realitatea TV preţ de câteva minute, suficient ca să-l aud şi să-l văd (teribil supliciu...) pe Victor Ponta, veşnicul copil mare al PSD. Pe celălalt canal mogulian de ştiri se lamenta liberalul Crin Antonescu, „frăţiorul” de pozne politice al întâiului pesedist al ţării. Nu le-a plăcut rezultatul de egalitate înregistrat între Puterea în declin şi Opoziţia în ascensiune (cel puţin în accepţiunea sondajelor de opinie şi comentatorilor) şi-au început să se scuze acuzându-şi adversarii politici de hoţie, şpagă, mită, turism electoral şi alte „mânării” politice folosite de toate partidele, în toate campaniile electorale de 20 de ani încoace. Victoraş şi Crin pozau în victime ale Puterii politice distrugătoare şi destabilizatoare, neîncercând nici măcar o clipă un exerciţiu de sinceritate şi bun simţ: da, domnilor, am pierdut la Neamţ şi am luat doar vreo 1500 de voturi în plus faţă de PDL în Maramureş pentru că n-am ştiut să scoatem oamenii la vot, ori dacă i-am scos nu ne-am priceput să-i convingem să voteze cu candidatul USL. Simplu, de ce-o fi aşa de greu să recunoşti că, de pildă, primarul-şef de campanie la Neamţ, Gheorghe Ştefan „Pinalti”, a ştiut să­-l pună în valoare pe „agricultorul” Andrei Rădulescu, reuşind astfel să trimită un specialist în Camera Deputaţilor?! O fi chiar imposibil să înţelegi că „realităţile” închipuite de Media mogulilor nu reuşesc să ajungă în satele româneşti şi să mai facă şi prozeliţi?

Aşa că am renunţat să întorc pe toate părţile subiectul cu pricina, îndreptându-mi atenţia spre ceva mai plăcut: fotbalul. Aparent, doar, plăcut pentru că şi-acolo colcăie mizeriile şi aroganţele... Nici în fotbal nu-i deloc bun simţ. Bineînţeles că m-am enervat şi mai rău citind în toată presa românească declaraţiile nesimţite şi rasiste ale unui „bulgăroi cu ceafa groasă”, Dimitar Borisov, patron al echipei de fotbal ŢSKA Sofia, pe care Steaua Bucureşti a bătut-o cu 2-0 în meciul tur pentru calificarea în grupele Europa League. Acest patron de echipă de fotbal zicea că ar angaja doi „tuciurii” de la Steaua, dar nu la echipa de fotbal, ci ca gunoieri. Pentru că el, patronul ăsta bulgar nesimţit şi rasist, face bani şi ţine echipa de fotbal din afaceri cu gunoaie. Un soi de Silviu Prigoană al nostru, numai că, faţă de bulgar, Prigoană e un monument de cultură, bun simţ şi civilizaţie.

N-am ţinut decât în tinereţe cu Steaua, dar acum îmi doresc ca Gigi Becali să-l facă zob pe Borisov ăsta nu doar motivându-şi echipa să câştige şi la Sofia, ca să le scoată fotbalul şi fiţele mizerabile din cap bulgarilor, ci şi la conferinţa de presă de după meci. Dispreţul bulgarilor faţă de noi n-are nicio susţinere, şi totuşi ei ne consideră „ţigani”, „nespălaţi”, „mămăligari” (să nu uităm un alt puseu de nesimţire bulgărească,  înregistrat cu ani în urmă şi avându-l ca protagonist pe marele lor fotbalist Hristo Stoicikov). De ce? Om fi noi chiar atât de antipatici încât să provocăm reacţii de-astea nesimţit-ofensive mai ales din partea vecinilor?! N-aş zice, mai degrabă e vorba de lipsa de civilizaţie şi de educaţie sportivă a unor patroni (şi români, nu doar de alte naţii recent convertite la democraţie şi libertate), care s-au îmbogăţit rapid şi n-au mai apucat să citească, iar de gândit oricum e greu...

Aşa că joi seara voi ţine cu Steaua şi-i voi înjura pe toţi patronii bulgari. Inclusiv pe cei din turism, care-s mai şmecheri şi mai deştepţi decât ai noştri şi ne iau turiştii de la Marea Neagră. Nu-i frumos din partea mea, dar de data asta o să-i bag pe toţi într-o oală, pentru că tare m-a supărat nemernicul ăsta de gunoier şef numit Borisov!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
"PANORAMIX", 22 august 2011
AI DREPTATE ! POATE LE INTRA PREAIUBITUL CASTRAVETELE UNDEVA !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.