ECONOMIC 4 iulie 2023

„Ziua câmpului”, un eveniment de interes pentru fermieri

de Diana Pantelimon | 1186 vizualizări

Un eveniment care se adresează fermierilor din zonă, dar nu numai, va fi organizat joi, 6 iulie a.c., de către Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof (S.C.D.C.) Târgu Secuiesc. Se numește „Ziua câmpului” și va avea ca temă prezentarea tehnologiilor de cultură la cartof, rapiță, grâu, porumb și floarea-soarelui. Se vor prezenta noi soiuri omologate și tehnologii privind fertilizarea culturii cartofului.

Participanții sunt așteptați cu începere de la ora 10:00, pe Câmpul experimental S.C.D.C. Târgu Secuiesc, DN 11, Km 3. Se vor vizita loturile demonstrative unde vor fi prezentate, pe lângă cultura cartofului, și cea de rapiță, porumb, grâu și floarea-soarelui.

„Invităm fermierii interesați să participe în număr cât mai mare la evenimentul nostru. De aceea l-am numit «Ziua câmpului», deoarece nu este vorba numai de cultura cartofului, ci și de celelalte culturi, noi pentru stațiunea noastră, cum ar fi floarea-soarelui, porumb, rapiță și grâu”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, directorul S.C.D.C. Târgu Secuiesc, dr. ing. Mike Luiza.

„Ziua câmpului” se află la prima ediție și este organizată în parteneriat cu trei mari companii, Syngenta, Solana și Azomureș.

Potrivit paginii de internet oficiale, Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof Târgu Secuiesc a luat fiinţă în anul 1980 și are ca obiective principale cercetări privind crearea de noi soiuri, înmulţirea cartofului pentru sămânţă, stabilirea tehnologiilor de cultivare şi păstrare și producţie proprie.

După mulţi ani de cercetare, unitatea a creat 11 soiuri de cartof omologate, precum şi tehnologii de cultivare şi păstrare a cartofului, dar și tehnologii de combatere a bolilor şi dăunătorilor.

Activitatea științifică a colectivului de cercetători de la S.C.D.C. Târgu Secuiesc a fost recunoscută cu medalii de aur pentru trei soiuri de cartof nou create și omologate: Evolette, Neil și Nevin, la International Exhibition INVENTCOR. Evenimentul s-a desfășurat la Deva în perioada 15-17 decembrie 2022.

Tot aceste trei soiuri noi de cartof au mai obținut medalii de aur și în toamna anului trecut, la Salonul Internațional al Cercetării Științifice, Inovării și Inventicii PRO INVENT, Cluj-Napoca.

Sursa foto: Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof Târgu Secuiesc

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.