TURISM 7 iulie 2020

Mese și scaune noi de-a lungul traseelor turistice din comuna Ozun

de Daniela Luca | 2739 vizualizări

Autoritățile spun că în ultima perioadă există o creștere a numărului turiștilor care vizitează zona 

A început montarea meselor și scaunelor noi la cele opt puncte de belvedere din Bicfalău, Lisnău, Lisnău Vale și Măgheruș, localități care aparțin de comuna Ozun. Cheltuielile au fost minime, spun autoritățile locale, pentru că mobilierul a fost realizat de angajații primăriei. Primarul Ráduly István a precizat pe de altă parte că în ultima perioadă se constată o creștere a numărului de persoane interesate de traseul turistic realizat pe raza celor patru localități. 

De-a lungul celor 22 de kilometri de traseu turistic din Bicfalău, Lisnău, Lisnău Vale și Măgheruș, mai exact la fiecare dintre cele opt puncte de belvedere, vor fi montate mese și scaune noi pentru turiștii care traversează zona sau pentru localnicii care ajung prin preajmă. 

„La fiecare punct de belvedere este și un panou informativ cu harta, cu flora și fauna din zonă. Mesele au fost montate deja în două locuri. Avem pregătite opt seturi de bănci. Noi cu angajații primăriei le-am confecționat împreună și le-am montat. Ne-a ajuns undeva la 1.200 de lei în total pentru că atât a costat materia primă, fierul și scândura, iar restul am făcut noi totul. Cele vechi din lemn au fost înlocuite, pentru că s-au uzat în timp, iar fierul este un material durabil”, ne-a spus primarul comunei, Ráduly István.

Acesta a precizat că în ultima perioadă se observă o tendință crescătoare în ceea ce privește numărul turiștilor care aleg să viziteze zona. 

„Chiar am și constatat că sunt mai mulți turiști din țară, pentru că în această pandemie foarte mulți nu mai vor să meargă să viziteze alte orașe din alte țări și să vadă monumente arhitecturale, ci încep să descopere România pentru că avem o țară foarte, foarte frumoasă, numai că unele obiective turistice trebuie puse în valoare. Am avut turiști din Brașov care au venit în grupuri de trei, patru persoane. Unii alegeau traseul pentru bicicletă, pentru că avem traseu separat pentru bicicletă montană”, ne-a spus edilul. 

Traseul turistic de pe raza celor patru localități a fost înființat în urmă cu șapte ani, iar autoritățile locale își propun ca pe viitor acestora să li se alăture și Sântionlunca, un alt sat care aparține de Ozun. 

„Tocmai acum am scos la licitație lucrarea de asfaltare a drumului comunal nr. 16. Asta înseamnă că din localitatea Ozun, pe teritoriul Natura 2000, până la Măgheruș, va fi asfaltat drumul. Avem și un alt drum prin care putem să ajungem la Măgheruș. Acolo se circulă mai mult cu autovehicule, iar acest drum asfaltat va rămâne ca și pistă de bicicletă. Deci noi facem drum de circulație, dar va fi folosit mai mult de către bicicliști. Atunci la acele patru sate în care avem deja aceste trasee turistice, va fi conectat și Sântionlunca”, a mai spus Ráduly István. 

Foto: Facebook/ Ráduly István.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.