TURISM 28 octombrie 2011

„Wild Park” la Şugaş Băi

de Agerpres | 4826 vizualizări

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe vor să amenajeze un parc cu animale sălbatice în apropierea staţiunii Şugaş Băi

Potrivit documentaţiei tehnice prezentate joi Consiliului local municipal, „Wild Park”-ul ar urma să se întindă pe o suprafaţă de aproape 20 de hectare, din care trei sferturi sunt acoperite cu teren forestier. Acesta va fi populat cu aproape 100 de animale sălbatice - cerbi carpatini, cerbi lopătari, căpriori, mistreţi, vulpi, mufloni, iepuri şi eventual lupi şi râşi.

Împrejmuirea parcului se va face astfel încât animalele să aibă acces la cele două cursuri de apă ce străbat teritoriul, iar la confluenţa lor se va amenaja un lac artificial cu o suprafaţă de aproximativ 1500 de metri pătraţi.

În proiect este prevăzută şi construirea unor puncte de observaţie pentru turişti, respectiv foişoare deschise, observatoare închise dotate cu fotografii şi planşe explicative referitoare la animalele care trăiesc aici, precum şi un bordei tradiţional de pândă săpat în pământ.

De asemenea, se prevede amenajarea unei poteci de vizitare care să unească toate punctele de interes şi să fie accesibilă tuturor categoriilor de vizitatori, de la copii până la persoane vârstnice.

Parcul este proiectat pentru un număr maxim de 200 de persoane care pot efectua vizita concomitent, limita fiind impusă pentru a nu fi perturbată viaţa animalelor.

Autorităţile locale preconizează să realizeze acest parc în parteneriat cu o firmă din Sfântu Gheorghe care pledează pentru prezentarea animalelor sălbatice în mediul lor natural şi nu în grădini zoologice, unde spaţiul este mult mai restrâns, iar condiţiile de vizitare sunt convenţionale.

Muzeu cinegetic în centrul oraşului

Pentru a contribui la promovarea potenţialului natural şi turistic al judeţului Covasna, Primăria Sfântu Gheorghe va amenaja şi un muzeu cinegetic în centrul municipiului.

Pentru acest proiect autorităţile locale au reuşit să atragă o finanţare în valoare totală de aproximativ 2,3 milioane de lei din fonduri europene, din care aproape 600.000 de lei reprezintă contribuţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Muzeul va funcţiona în Casa Bene din Sfântu Gheorghe, care a găzduit în ultimii ani Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna şi care va fi consolidată din temelii şi refuncţionalizată.

Primarul Antal Arpad a declarat că mai mulţi vânători din judeţ şi-au manifestat deja disponibilitatea de a oferi gratuit trofee cinegetice.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
krisz, 31 octombrie 2011
ganditi-va si la oameni care locuiesc in zona, si asa au mari probleme cu ursii...acum doar mistretii lipsesc ....Absolut Dezacord
Daniel, 28 octombrie 2011
O idee foarte proasta, care va stresa si mai mult animalele salbatice existente deja in zona si care le va restrange inca si mai mult habitatul natural. Cine vrea sa vada animale sa se duca sa le citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.