ECONOMIC 16 mai 2018

Târgul Expowood 4ITECH, mereu alături de breasla lemnarilor, offline și online!

de Covasna Media | 808 vizualizări

Ediția 2018 a târgului Expowood 4ITECH s-a încheiat, însă ideile inovatoare și noutățile tehnologice dăinuie și pot fi accesate oricând pe paginile virtuale ale site-ului www.expowood.ro, dar și pe rețeaua de socializare Facebook, la adresa Expowood Brașov.

Expowood 4iTech, Târgul Internațional de Industria Mobilei, Prelucrare a Lemnului şi Exploatare Forestieră, ajuns la cea de-a XVII-a ediție, s-a desfășurat în perioada 19-21 aprilie 2018, la Complexul Lux Divina din Brașov.

Suntem recunoscători pentru faptul că antreprenorii din industrie au înțeles importanța digitalizării și s-au străduit să se alinieze acestui trend. Expozanții au adus în standuri cele mai noi tehnologii pentru a le prezenta vizitatorilor, produse de top și inovații din Vest, totul pentru ca profesioniștii români să fie informați cu privire la ceea ce se întâmplă și ce este nou în domeniu.

La festivitatea de deschidere și la forumul de specialitate care a urmat, au participat președinții celor mai importante instituții și foruri din domeniu:

  • Aurica Sereny, președinte APMR (Asociația Producătorilor de Mobilă din România)
  • Nicolae Țucunel, președinte ASFOR (Asociația Forestierilor)
  • Mihai Ispas, decanul Facultății de Ingineria Lemnului (Universitatea Transilvania Brașov)
  • Lucian Curtu, decanul Facultății de Silvicultură și Exploatare Forestieră (Universitatea Transilvania Brașov)
  • Silviu Costea, președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov

O surpriză plăcută a fost faptul că la deschiderea evenimentului ne-a onorat cu prezența doamna Edit SzekelyAtașat economic al Ambasadei Ungariei la București.

Companii de renume în industrie, la Expowood 4ITECH

De asemenea, dorim să remarcăm participarea la târg a celor mai importanți jucători din industria lemnului, companii cu renume pe piață, precum MS Mașini, reprezentând brandul HOMAG, Germania, Proconsel, cu brandul SCM Italia, Elmas, reprezentant unic pentru John Deere, America, SP Stroia Product, aducând în atenția vizitatorilor brandul Posch, Austria, ca să enumerăm doar câteva. Pe parcursul celor trei zile de târg, expozanții au susținut zeci de demonstrații live a utilajelor, au pregătit promoții speciale de târg, oferte și tombole și, bineînțeles, și-au promovat cele mai bune produse. Astfel, printre cele mai căutate au fost grinzile CLT, peletizoare, gatere, tehnologiile pentru lemn de foc și mașinile CNC.

Publicul Expowood 4ITECH a fost în număr mai mic, dar de calitate, fiind prezente persoane direct interesate de expoziție. Astfel, au venit la târg specialiști și antreprenori, tineri aflați la început de drum, dar și seniori cu o afacere stabilă, dornici să afle noutățile în materie de finanțări disponibile, programe de software pentru proiectarea de mobilier, idei creative de recondiționare și tehnologii de ultimă generație. Au venit special pentru expoziție vizitatori din toate colțurile țării, însă cei mai mulți au fost din regiunea de Centru, și în special secuimea a arătat un interes crescut față de Expowood.

Totodată, s-au bucurat de succes și evenimentele organizate în cadrul târgului, în sala Dacia, atât pentru specialiști, cât și pentru publicul larg. Agenda celor trei zile a fost plină și a cuprins o gamă largă de subiecte: programe de finanțări, noi produse software pentru proiectare de mobilier, recondiționarea și antichizarea mobilei, tehnologia nesting ocupând un loc aparte prin prezentarea realizată direct pe CNC Nextec (Holz-Her Germania), la standul EET.

Cei care nu au putut fi prezenți la aceste evenimente, au avut posibilitatea să ne urmărească LIVE, pe Facebook. Astfel, cel mai mare succes în online l-a avut workshop-ul Annie Sloan Chalk Paint, o demonstraţie LIVE despre reînnoirea și antichizarea pieselor vechi de mobilă, cu peste 2000 de vizualizări în timpul evenimentului, dar și prezentarea tehnologiei nesting care a înregistrat aproximativ 1600 de vizualizări.

Povești de succes la târgul Expowood

Bineînțeles, menirea unui târg așa cum este Expowood este și încheierea de contracte. Astfel, pe linia poveștilor de succes se înscriu vânzarea casei din lemn a producătorului Farago din Odorheiu Secuiesc, vânzarea unui ventilator din portofoliul Schuko, precum și multiple vânzări de mașini portabile Festool, la standul Andoker. Totodată în cadrul expoziției a avut loc lansarea companiei ERP în România, la care a participat și președintele Camerei de Comerț din Bacău, și dorim să remarcăm și prezența, în premieră, a firmei Tewhnika Scweitz, primul producător de CLT din România. De asemenea, la târg a fost realizată o înțelegere prin care portofoliul de produse Nett Front va fi inclus în baza de date a software-ului de proiectare mobilier „1992“.

Acestea sunt doar câteva dintre poveștile de succes pe care le-am surprins la Expowood 4ITECH, dar suntem convinși că cei 74 de expozanți care ne-a dat votul lor de încredere vor vedea rezultatele târgului și mult timp după încheierea lui. Vă mulțumim că ne-ați fost alături, online sau offline, și vă promitem pentru anul următor o nouă ediție de succes, care să fie în pas cu tehnologia și tendințele din domeniu!

 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.