ECONOMIC 22 martie 2018

Proiectul StartUp Now se bucură de mare interes

de Covasna Media | 906 vizualizări

Cei interesaţi se pot înscrie până la sfârşitul lunii martie

Caravana de popularizare a concursului de idei de afaceri prin care participanţii pot primi o finanţare nerambursabilă de 40.000 euro, organizată în cale cinci oraşe ale judeţului, în cadrul programului StartUp Now, s-a bucurat de un mare interes. În cadrul caravanei organizate săptămânile trecute în Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Baraolt şi Întorsura Buzăului, mai multe sute de persoane s-au interesat de oportunităţile de participare la acest program.

Grüman Róbert, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, a subliniat: „Programul StartUp Now oferă oportunităţi extraordinare, pentru că la program se poate înscrie orcine care are o idee bună de afacere şi, desigur, sunt binevenite și acele persoane interesate care nu şi-au formulat încă o idee concretă, dar ar dori să intre în afaceri. Depinde de noi câte întreprinderi vor fi înfiinţate în judeţul Covasna. Îi îndemn pe toţi să participe cu curaj la acest concurs. StartUp Now cuprinde un amplu program de formare antreprenorială și mentorat pentru 400 de viitori antreprenori care vor fi selectaţi pe parcursul lunilor aprilie-iulie 2018. Cei 40 de candidaţi câştigători vor primi o finanţare nerambursabilă de 40.000 euro, pentru a-şi realiza planul de afacere”.

Vicepreşedintele CJ Covasna a spus că, în județul Covasna, doar 6 la sută dintre antreprenori sunt sub vârsta de treizeci de ani. Iar prin acest program se urmăreşte și scopul de a mări acest procent, prin încurajarea tinerilor să intre în afaceri. Acesta a afirmat şi faptul că programe StartUp asemănătoare sunt derulate de Camera de Comerţ şi Industrie Covasna şi Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Covasna (ASIMCOV) şi că, şi din acest punct de vedere, crearea a cât mai multor întreprinderi în judeţul Covasna este o responsabilitate comună, din perspectiva gândirii comune și a colaborării.

Durata programului, care este derulat de CJ Covasna şi compania de consultanţă Loop Operations, este de trei ani. Înscrierea la acest proiect, care oferă finanţare nerambursabilă, precum și participarea la întregul program sunt gratuite. Plata subvenţiei se face în două tranşe: prima tranșă de 75% din valoarea proiectului va fi livrată la înființarea firmei, iar cea de-a doua tranşă, care reprezintă 25% din suma totală, se va plăti la finalul implementării proiectului. Relaţii suplimentare se pot obţine la Biroul StartUp, situat la sediul CJ Covasna, zilnic între orele 10 şi 14, sau la telefon nr. 0743 014-404. Înscrierile la proiect se vor efectua până la sfârşitul lunii martie.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Covasna

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.