ECONOMIC 22 septembrie 2017

O nouă tentativă de a vinde hotelul „Bodoc“

de Agerpres | 913 vizualizări

Hotelul „Bodoc“ din centrul municipiului Sfântu Gheorghe va fi scos pentru a patra oară la vânzare, autorităţile locale hotărând, după trei licitaţii eşuate, să relaxeze şi mai mult condiţiile de participare stabilite iniţial.

Consiliul local Sfântu Gheorghe, întrunit joi în şedinţă extraordinară, a decis menţinerea preţului de pornire a licitaţiei la 900.000 de euro, dar reducerea garanţiei bancare de la 300.000 de euro la 150.000 de euro, aceasta urmând să fie restituită viitorului proprietar în trei etape, pe măsura îndeplinirii sarcinilor stabilite în contract.

Practic, scrisoarea de garanţie bancară va trebui depusă la data semnării contractului de vânzare-cumpărare, iar prima tranşă de 50.000 de euro va fi restituită la obţinerea autorizaţiei de construire, a doua la finalizarea lucrărilor la faţada imobilului şi a treia, la recepţia finală a investiţiei şi obţinerea autorizaţiei de funcţionare, în termen de 36 luni de la începerea lucrărilor.

Autorităţile locale şi-au exprimat speranţa ca, prin modificarea caietului de sarcini şi diminuarea garanţiei, oferta să devină mai atractivă pentru potenţialii investitori.

La prima licitaţie, organizată în primăvara acestui an, preţul de pornire a fost de un milion de euro şi, deşi caietul de sarcini a fost achiziţionat de trei companii, niciuna dintre ele nu a depus ofertă.

La cea de-a doua licitaţie, la care s-a prezentat un singur investitor, condiţiile au fost mult mai avantajoase, suma de pornire fiind redusă la 900.000 de euro, asemenea garanţiei bancare cerute de autorităţi, care a fost redusă de la 500.000 de euro la 300.000 de euro. Însă licitaţia a trebuit repetată, întrucât procedura prevedea, în această fază, obligativitatea existenţei a minimum două oferte, iar la cea de-a treia licitaţie acesta nu s-a mai prezentat.

Fostul hotel „Bodoc“ din Sfântu Gheorghe, aflat în centrul municipiului, chiar în faţa Primăriei, a fost achiziţionat de municipalitate în urmă cu aproape trei ani de la omul de afaceri braşovean, Ioan Neculaie, care l-a cumpărat în anul 2003 împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism şi Agrement "Oltul“ scoase la privatizare.

Clădirea cu zece etaje, construită între anii 1971-1972, a intrat în 2007 în modernizare, dar lucrările au fost sistate la scurt timp, iar de atunci a rămas în paragină.

Între timp, proprietarul a acumulat o datorie de aproape 160.000 de euro către bugetul local Sfântu Gheorghe şi era ameninţat cu executarea silită, iar în cele din urmă a decis să vândă hotelul municipalităţii, tranzacţia fiind încheiată cu suma de 745.000 de euro.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.