ECONOMIC 27 septembrie 2019

Mînzatu (Regionala Vamală Braşov): Valoarea schimburilor comerciale – creştere cu peste 600 de milioane de lei

de Agerpres | 2233 vizualizări

Valoarea schimburilor comerciale înregistrată în primul semestru al anului, la nivelul regiunii Centru, a crescut cu peste 600 de milioane de lei, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, exporturile fiind în creştere cu un procent de 4%, a declarat, marţi, directorul Regionalei Vamale Braşov, Cătălin Mînzatu.

„Importurile au scăzut la nivelul regiunii cu un procent de 8%, dar a crescut valoarea mărfurilor importate cu 15%. Pe de altă parte, exportul la nivelul regiunii este în creştere cu 4% şi 15% ca procent al valorii bunurilor importate prin declaraţii vamale, un total de 13% import şi export, cu o valoare de 628 de milioane de lei mai mult în primul semestru 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018”, a afirmat Mînzatu.

Potrivit acestuia, natura produselor exportate diferă în funcţie de judeţ, astfel că, în Alba se exportă produse legate de minerit, Harghita, COVASNA - cherestea, iar judeţele Braşov şi Sibiu, unde partea de automotive este dezvoltată, se exportă astfel de produse.

Cătălin Mânzatu a precizat că cea mai importantă atribuţie a instituţiei pe care o conduce rămâne aceea de control, astfel că, în ultima vreme, echipele mobile ale Regionalei Vamale Braşov sunt prezente în permanenţă în trafic pentru a depista mărfurile contrafăcute sau fără documente de provenienţă.

„Se piratează orice, se contraface orice, de la îmbrăcăminte, încălţăminte, electronice, găsim produse importate din China, Turcia, fără documente. Desfăşurăm prin echipele mobile operative activitate de control în trafic, suntem prezenţi pe tot parcursul zilei, noaptea, în zilele nelucrătoare, şi am constatat că, datorită vigilenţei noastre, cei care se ocupă cu astfel de activităţi au început să ocolească zona centru, că sunt mai puţine transporturi cu astfel de produse”, a mai spus directorul Direcţiei Regionale Vamale Braşov.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.