ECONOMIC 29 septembrie 2017

Mai multe clădiri din Sfântu Gheorghe, supraimpozitate cu 400%

de Agerpres | 867 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat joi, în şedinţă ordinară, supraimpozitarea cu până la 400% a unor clădiri neglijate, care au un impact negativ asupra aspectului urbanistic al oraşului, aflate în proprietatea unor persoane fizice sau juridice, printre care Protopopiatul Ortodox şi Automobil Clubul Român.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că acestea au fost identificate de către Poliţia Locală, iar proprietarii au fost somaţi ca în termen de şase luni să le repare, dar, pentru că nu s-au conformat, s-a propus majorarea impozitului datorat bugetului local.

Prin urmare, forul aleşilor locali a aprobat joi ca una dintre clădiri, aflată pe strada 1 Mai, să fie supraimpozitată anul viitor cu 300%, iar celelalte trei, aflate pe străzile Borviz, Voican şi Mikes Kelemen să fie supraimpozitate cu 400%.

Potrivit Codului fiscal, autorităţile locale pot majora cu până la 500% impozitele pentru terenurile şi clădirile neglijate, în funcţie de anumite criterii.

Consiliul local Sfântu Gheorghe a început supraimpozitarea clădirilor încă de anul trecut, iar primele imobile intrate în vizorul autorităţilor locale au fost sediul Oficiului Judeţean de Poştă Covasna, aflat în centrul municipiului, supraimpozitat cu 300%, şi un imobil situat pe strada Nicolae Iorga, ce aparţine Electrica SA, aflat într-o stare mult mai precară, supraimpozitat cu 400%.

Clădirea Poştei este un monument istoric, în care a funcţionat pe vremuri hotelul "Hungaria", iar autorităţile locale şi-au exprimat deschis dorinţa de a constrânge proprietarul fie să o reabiliteze, fie să o cedeze municipalităţii, pentru a pune în valoare.

În vizorul autorităţilor locale se află şi alte clădiri din zonele rezidenţiale, dar şi din zona industrială a oraşului care au fost abandonate după privatizare.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.